У 60-70-80-х роках ці музиканти грали на весіллях, у ресторанах, на проводах у армію по всій Вінницькій області. Їх називали лабухами, але насправді серед них були справжні віртуози, музиканти найвищого класу. Коли «грянули» електронні записи, багато талановитих музикантів залишились без роботи. Вони тусувались біля парку Горького, щоб поскаржитись, «поскулити», знайти якийсь заробіток. Це і була знаменита вінницька «скульожка». А потім почалась еміграція – у Ізраїль, Німеччину, США, Канаду, Польщу та інші країни. Та рідна Вінниця не забувалась…

– Колишніх музикантів не буває! Нам дуже хотілось побачитись, згадати молоді роки, зіграти разом, – поділились Михайло Сапожніков та Роман Фарбер, організатори міжнародного форуму “Скульожка”. – Спочатку ми зробили сторінку у ФБ, вона стала суперпопулярною, посипались історії, фотографії. А потім виникла ідея  – давай зустрінемось там, де ми завжди зустрічались, біля Літнього театру у Вінниці!

Звичайно, неабияких зусиль коштувало зібрати у нашому місті музикантів із 12-ти країн. Програма зустрічі розрахована на три дні. 7 червня музиканти проведуть вечір у ресторані “Південний Буг”, де, як вони висловились, будуть “гуляти на свої”. 8 червня буде великий концерт у МПМ «Зоря» і, можливо, танці під живу музику. А 9 червня ― зустрічі з друзями, вільний час.