Унікальну можливість побачити Атлантичний океан та покращити свої знання отримала другокурсниця Вінницького технічного університету Дарина Кравченко. Студентка факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії вивчала контроль клімату у будівлях на Канарських островах.

Таку можливість отримала завдяки новітнім освітнім курсах для молоді. Крім учасників з України, були також учасники з Ісландії, Польщі, Румунії, Італії, Франції, Бельгії, Естонії, Греції, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Словенії, Росії та Туреччини. Курс мав назву The Climate Control Guide to the Galaxy.

— Протягом усього курсу ми вивчали, якими бувають системи опалювання та вентилювання у будівлях, як правильно їх застосовувати відповідно до клімату, відвідували установи на острові, де представлені найкращі системи опалювання. Крім того, важливим на таких курсах є знайомство з цікавими людьми, які завжди неймовірні, відкриті, з якими обмінюєшся якимись історіями своєї країни, її культурою та цікавинками, — поділилась своїми враженнями Дарина Кравченко. — Природа на Канарах просто неймовірна, ми мали змогу побувати і на узбережжі океану, і в дюнах, і в горах.

Я вже була організатором курсу від BESTу Вінниці минулого літа і стала учасником подібного курсу у Словенії, де вивчала технології виробництва вина. Тож цього разу мала певні очікування. І хочу сказати, що цей курс абсолютно їх виправдав і перевершив у деяких аспектах, організатори старались з усіх сил. Хочу подякувати організації BEST за чудову можливість подорожувати і стажуватися в Європі. А студентам хочу порадити – подавайтеся на курси від BEST, адже вони дають безцінний досвід і багато нових друзів, до того ж українські студенти платять максимум 11 євро (залежно від курсу) за всю поїздку. Єдине, що є затратним, це дорога, але воно того варте.

Додамо, що це вже не вперше представники факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії представляють нашу країну на престижних змаганнях і демонструють високий рівень знань. Нещодавно у Лондоні відбувся Міжнародний конкурс серед віртуозів комп’ютерної графіки «International Competition «Kingdom Art Stars», де за свою роботу «Совість» студентка з Вінниці Софія Мошенська отримала золоту медаль.

Віталіна Володимирова