17 тисяч спортсменів зі всього світу приїхали у місто Белфаст, що у Північній Ірландії, аби взяти участь у марафоні Deep River Rock Belfast City. Серед них була і викладачка кафедри фізичного виховання Вінницького національного технічного університету Віра Овчарук.

Про це розповіли нам у прес-службі вишу. Наша землячка фінішувала третьою і водночас з особистим рекордом 2.37.13. Золота призерка Белфастського марафону Caroline Jepchirchir має результат 02:34:55. Кенійка Каролін Джепчірчір вже другий рік поспіль перемагає у Белфасті.

Додамо, що 39-річна майстер спорту Віра Овчарук вже має чимало перемог. У 2017 році вона посіла третє місце в абсолютному заліку серед жінок і завоювала срібну медаль у чемпіонаті України з напівмарафону. На початку жовтня минулого року вона, учасниця чемпіонату Європи, фінішувала першою на дистанції півмарафону у місті Августов (Польща). У березні цього року перемогла на марафоні Стара Загора (Болгарія). Результат Marathon Stara Zagora — перше місце з результатом 2.38.07. Нещодавно викладачка у Хмельницькому здобула золоту медаль у напівмарафоні. А днями у рідній Вінниці на таких самих змаганнях вона знову обігнала всіх суперників та отримала в нагороду 10 тисяч гривень.

— Маю чудові враження, оскільки виборола перемогу вдома. Я майстер спорту з марафонського бігу і не взяти участь у Вінницькому напівмарафоні просто не могла, — сказала вона. — Вся моя родина прийшла мене підтримати, і я рада, що сьогодні маю такий результат. На виграш є багато планів, але розповідати про них не буду.

Тренує талановиту Віру Овчарук її чоловік Василь, який теж навчає фізичному вихованню студентів ВНТУ.

Віталіна Володимирова