«Це мафія», — вважає керівництво клубу і нарікає на явні засудження у футболі.

Вінницька футбольна команда «Нива» заплатить 50 тисяч гривень та проведе п’ять наступних домашніх матчів за відсутності вболівальників на трибунах. А директору клубу Дмитру Рогозюку взагалі заборонено до кінця року відвідувати матчі, що він коротко охрестив «мафією». Такі дисциплінарні санкції ухвалив контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу.

Приводом для покарання стала неналежна поведінка вболівальників та керівництва після вирішального матчу вінничан із житомирським «Поліссям». Тоді, за словами вболівальників, головний арбітр Дмитро Рєзніков призначив неправомірне пенальті, і нашу команду воно викинуло знову на задвірки. А вже після фінального свистка вболівальники на вінницькому стадіоні вибігли на поле і побили рефері. Бо саме його «засуджування» вплинуло на поразку, а матч завершився перемогою гостей з рахунком 2:1.

Вінницька поліція швидко втрутилася і забрала у відділення декількох учасників конфлікту, а рефері вдалося пробитися в роздягальню через кордон правоохоронців. Досі той скандальний матч 21-го туру у хіті обговорень, й коментарів на нього вже тисячі.

У свою чергу, в.о. президента футбольного клубу Вадим Кудіяров був готовий навіть зняти його зі змагань у зв’язку з упередженим ставленням арбітрів. Та поки що він цього не зробив, але встиг відреагувати на санкції проти «Ниви».

– Готуємо апеляцію щодо рішення контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України по відношенню до команди. Вважаємо це знущанням над вінницькими вболівальниками. До речі, арбітр ФФУ Дмитро Рєзніков, на якого ми теж писали заяву, досі не покараний.

Віталіна Володимирова