Оператор–наводчик загинув під час ворожого артилерійського і мінометного обстрілу на околиці селища Новолуганське. Ворожий снаряд 122–го калібру влучив і розтрощив в окоп, де перебував боєць. Максим отримав осколкові поранення у голову. У нього залишились мама, вітчим та брат.

Боєць із позивним «Максон» півтора роки тому підписав контракт з окремим загоном спеціального призначення «Азов». Проявив себе відданим військовій справі, розповідають побратиме. Здійснив десятки бойових виходів. За кілька днів Максим планував йти у відпустку та їхати додому. Мріяв купити автомобіль. Сьогодні в останню путь навколішках юного захисника проводжали сотні людей, побратимів з вигуками «Слава»! Поховали його в рідному місті на Алеї Слави зі всіма військовими почестями. Оркестр та салютну групу забезпечили бійці Нацгвардії із вінницької військової чатсини 3008.

– Це молодий хлопець, не побоявся війни. Дуже позитивний, завжди мав свою точку зору і дуже наполягав її завжди відстоювати. Дуже хорошою людиною він був, завжди допомагав, – із сумом сказав друг дитинства Олександр.

Віталіна Трудько