У своїх гаслах вони вимагали припинити гоніння на православну церкву і молилися за… Кіріла. Причиною цього загострення ймовірно стала скандальна реєстрація Луко-Мелешківської релігійної громади ПЦУ, котра відбулася минулої п’ятниці. Того дня у територіальному відділенні Центру адміністративних послуг по вулиці Замостянській було справді гаряче. Вже зранку у прозорому офісі з’явилися прихильники УПЦ МП на чолі з архієпископом Вінницьким і Барським Варсонофієм і заважали представникам Православної Церкви України потрапити до адміністративної будівлі, де цього офіційно була зареєстрована нова релігійна громада.

Таке протистояння триває ще з січня, коли громада Луки Мелешківської більшістю голосами вирішила приєднатися до ПЦУ. Здавалося б, найгарячіші події з розбиванням вікон у храмі і заїжджими тітушками позаду, бо громада лучан була непохитною. Увесь цей час, поки готувалися необхідні документи для реєстрації релігійної громади, люди проходили на богослужіння під зачинений храм. Всередині молилося кілька десятків прихильників московського патріархату. Час від часу проводилися переговори, щоб проводити службу почергово. Але ні до чого домовитись не вдалося, ключі від храму залишилися у настоятеля московського патріархату, котрий готовий до останнього судитися за храм.

У день реєстрації релігійної громади Луки Мелешківської протистояння знову загострилося. Прихильники московського патріархату і священики з інших парафій, разом з архієпископом Вінницьким і Барським Варсанофієм навіть намагалися перекрити доступ до прозорого офісу іншим громадянам, котрі прийшли вирішувати свої справи. Вигукували про те, що реєстрація незаконна і вимагали документи. Кричали про те, що у планується Луці захоплення храму і це все не що інше, як рейдерство. Незабаром на місце події прибув наряд поліції, сторони конфлікту давали свідчення.

Детальніше читайте у газеті “33-й канал”

Roman Kowalski 发布于 2019年6月10日周一

Roman Kowalski 发布于 2019年6月10日周一

Roman Kowalski 发布于 2019年6月10日周一