Будівельні роботи по облаштуванню автомобільної дороги ДБ «Вінницький бройлер» провів, збудувавши її до залізничної колії з двох напрямків. Велись переговори з регіональною філією «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця», щодо погодження умов будівництва залізничного переїзду. Цей етап зайняв чимало часу, та все ж таки сторонами був укладений договір про надання безповоротної фінансової допомоги при будівництві залізничного переїзду, не загального користування Ладижин-Демківка на землях Оляницької сільської ради Тростянецького району Вінницької області і сплачено аванс у сумі 473 380, 00 гривень та придбання матеріалів на загальну суму 1 635 217, 00 гривень.

АТ «Українська залізниця» отримала дозвіл від Державної архітектурно-будівельної інспекції України для введення переїзду в експлуатацію. Замовником був поданий акт готовності об’єкта в Державну архітектурно-будівельну інспекцію України та 19 березня 2019 року отримано Сертифікат відповідності закінченого будівництвом об’єкту.

Відбувся спільний комісійний виїзд представників «МХП» та Одеської залізниці на залізничний переїзд. Під час якого було підписано акт про готовність залізничного переїзду до експлуатації. Разом з працівниками громади села та працівниками МХП було урочисто відкрито об’їздну дорогу.

Ігор Лещенко відмітив, що дане питання дуже важливе для громади с.Оляниця і для підприємств агрохолдингу МХП Вінницького регіону, адже через технологічну об’їзду дорогу буде рухатись транспорт з наступних підприємств: «ВКВК» (спеціалізована техніка для перевезення комбікормів), «Вінницький бройлер» (спеціалізована техніка для перевезення будівельних матеріалів, міксера), «Птахокомплекс» (техніка для перевезення птиці), ПрАТ «Зернопродукт» (трактори, сівалки, камази, які вивозять курячий послід та інші). Зазначене скоротить час та ліквідує незручності для мешканців с.Оляниці, адже раніше весь спеціалізований транспорт птахофабрики курсував через село.

Голова Тростянецької РДА Леонід Лобань висловив вдячність за будівництво важливого для громади об’єкту ,– «Приємно, що Тростянецький район має плідну співпрацю з агроіндустріальним холдингом МХП, підприємство є не лише найбільшим платником податків в районі та області, але й активно долучається до соціальних проектів та покращення інфраструктури місцевих громад. Добре що в компанії МХП дослухаються до думки громадян і вирішують найболючіші проблеми регіону. Будівництво об’їзної дороги давно було на часі, про це говорили мешканці Оляницької громади і МХП доклав всіх зусиль, щоб реалізувати цей дороговартісний і складний проект.

ДБ «Вінницький бройлер» завжди дотримувався, дотримується і буде дотримуватися даних обіцянок громадам, на межах яких розташовані виробничі об’єкти ТОВ «Вінницької птахофабрики», адже обіцяний ремонт дороги через село Оляниця за кошти ДБ «Вінницький бройлер» ПрАТ «МХП» завершився, виробничий транспорт курсує через об’їзну дорогу, питання, якими тривожилась громада села – вирішені, – зазначив заступник директора з соціальної роботи Петро Андрієць.

Також на початку року було відкрито водогін з сучасною системою водозабезпечення. Артезіанська вода тепер іде до кожної оселі жителів села Оляниця. Інвестор також сплатив рахунок за перший місяць користування водогоном для усієї громади села. Даний проект, без вагомого вкладу інвестора, громада ніколи б не змогла реалізувати, адже водогін це складна система, яка потребує постійного контролю роботи насосів, енергопостачання тощо.

Сільський голова та жителі с.Оляниці висловлюють велику подяку директору ДБ «Вінницький бройлер» ПрАТ «МХП» Ігорю Лещенку за такі важливі для громади справи.