Цікава програма і обіцяний візит прем’єр-міністра Гройсмана зібрали тисячі глядачів, у партері не було жодного вільного місця.

Артисти Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка “СХІД ОПЕРА” показали глядачам балет «1001 ніч» Фікрета Амірова. На сцені панувала східна розкіш. Танцівники балету, балерини у витончених вбраннях, чудові декорації… Розповідь про царя Шахріяра і Шехерезаду складалась із сюжетів про пригоди Синдбада-морехода, птаха Рух, Алладіна і принцесу Будур, Алі-Бабу і сорок розбійників. Оплески, овації були нагородою артистам.

А далі — шикарне «асорті» з мюзиклів! Яке, до речі, встиг подивитись і прем’єр. У шоу-програмі «Вогні Бродвею» в режимі нон-стоп звучали найкращі мелодії. Харків’яни “з вогником” виконували популярні хіти з «Кабаре», «Чикаго», “Нотр-Дам де Парі”, “Цілуй мене, Кет!”, незабутню музику з “Привида Опери”! Вдячні глядачі, як кажуть, долоні повідбивали у аплодисментах!

Під шалені оплески десятків тисяч глядачів ІІІ міжнародний оперний open air фестиваль Operafest Tulchyn-2019 закрив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

– Минулого року тут, у Тульчині, ми прийняли рішення про запровадження програми «Малі міста, великі враження». Вклали в цю програму 50 млн грн. Подібні заходи можна проводити у кожному куточку нашої чудової України, – відзначив Володимир Гройсман. – Невеликі містечка можуть бути потужними культурними центрами. Дякую організаторам та усім, хто долучився до цього чудового дійства! Тульчинці, ви неперевершені!

На честь ювілею продюсера фестивалю Ірини Френкель всі артисти “СХІД ОПЕРА” заспівали пісню “Листопад кохання” Станіслава Городинського. І неперевершений феєверк завершив свято!

Втім, нічого не скінчилось… Бо вже буквально з наступного дня почалась підготовка до ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН-2020.