Нагадуємо, Олег Зозуля був призначений на посаду голови Вінницького СБУ 24 жовтня минулого року після Володимира Пахнюка. До цього був заступником начальника відділу «К». Цікаво, що із попереднім головою, як кажуть підлеглі, «вони не зійшлись» і переведеному із Донбасу «кашнику» той порадив шукати роботу.

Але знайшли інше місце Пахнюку – в Ужгороді.

Бо саме Зозуля, кажуть підлеглі, мав у покровителях Фролова, звільненого заступника АП – куратора СБУ.

В Інтернет одразу було запущено скандальні розслідування про «Розвал СБУ на родине «Рошена» і т.п.

Реагуючи на них, ми попросили керівника СБУ прокоментувати їх – спростувати, якщо це неправда. Однак отримали інформацію, що ніхто нічого коментувати не буде…

Президент звільнив начальника Вінницького УСБУ. Новину про звільнення оприлюднив сьогодні на брифінгу під стінами Адміністрації Президента заступник голови АП Руслан Рябошапка. Крім цього, Зеленський звільнив керівників п’яти регіональних управлінь СБУ — Одеської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей. За словами Руслана Рябошапки, посад позбулися управління спецслужб тих регіонів, де «було зафіксовано багато явищ, пов’язаних із контрабандою». На цьому кадрові зміни не завершилися. Зеленський вніс подання на звільнення Генерального прокурора України Юрія Луценка та цілу низку голів ОДА – Чернігівської, Хмельницької, Херсонської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської та Волинської облдержадміністрацій. Валерія Коровія у цьому списку немає.

Для довідки. Олег Зозуля 1980 року народження, луганчанин. Переведений у Вінницю із Луганська, в органах СБУ — з 2003 року, має 3 вищі освіти.

Ілона Вальтер