Саме такі зібрались у музеї М. Коцюбинського, щоб взяти участь у всеукраїнському літературному фестивалі «Нехай це буде за велінням серця» в рамках проекту «Мистецький сад Михайла Коцюбинського». 10 кращих поетів і поеток створили методом жеребкування парні батли і читали власну інтимну лірику.

Всіх приємно здивувала поетична пара вінницьких поетів Алли Вітвицької, співробітниці Вінницької ОДА, та такого ж держслужбовця із Тульчина Юрія Хмелевського, не менш талановитих та знаних поетів Володимира Горлея із Жмеринки та Іванни Мельник із Вінниці. Приємні посмішки викликав любовний гумор Степана Шкапія та оригінальні вірші Людмили Рудковської із Хмельницького. До речі, Людмила — авторка 7 книг, свого часу розпочинала журналістську кар’єру із колегами із «33-го каналу» саме у Вінниці. Вона виступала в парі з молодим і всебічно талановитим Ростиславом Рудим, який одразу поспішив грати на весіллі друга.

Перемогу здобули поет Василь Щербюк та Олена Іськова, гості фестивалю. Всіх посмішила розповідь переможця про те, як він вночі у поїзді, добираючись на фестиваль, проспав Вінницю. А Олена Іськова несподівано розповіла віршем про коханця… дощ, що застав її зненацька у полі, коли пасла череду.

Степан Шкапій, лауреат багатьох поетичних конкурсів фразі «я в ліжку з грипом – а хотіла з вами..» присвятив власне гумористичне есе…

Ось такі вони, поети!

Модераторами конкурсу був Віктор Крупка – український поет, доцент та поетка, літературознавець та голова літоб’єднання «Імпреза» Ірина Федорчук. Гостей вітали відомі у Вінниці артисти. Особливо зворушили романси Тетяни Скомаровськоі на вірші поетки, голови літературного об’єднання «Імпреза» Ірини Федорчук, порадувало тріо «Інтонації» (В. Ганай, А. Пастушенко, О. Тригуб)

Коли в наші стерзані проблемами душі ще й не пускати поезію – вона стане черствим сухарем. Тому «33-й канал» виступить інформаційним спонсором талановитих поетів. Чекайте на зустрічі з «Імпрезою» та іншими літературними об’єднаннями.

Тетяна Квасюк