А невдовзі про її наслідки заговорила вся Україна. Нагадуємо, що цей злочин стався вдосвіта біля села Збаражка, Погребищенського району.

В притоку річки Рось після ДТП влетів автомобіль «Мерседес». Вже у ставку він загорівся і вибухнув. Водія у ньому не виявили.

Коли розпочали огляд затонулого авто – виявили сенсаційні і не менш страшні для навколишнього середовища факти.

На мерседесі були відсутні реєстраційні номери і навіть перебиті номера на кузові.

В машині виявили отрутохімікати для обробки полів від шкідників в резервуарах, які вибухнули. Тому отрутохімікати вилились у воду.

Вони потрапили із автомобіля в річку і отруїли її. МНС, інші служби почали негайно дезактивовувати воду, щоб локалізувати наслідки отруєння. Однак, було вже пізно. Течія встигла увібрати в себе критичну дозу нітратів і вони попливли із Погребищенського району на Київщину через річку Рось. Вже у Білій Церкві оголосили надзвичайний стан, відключили водопостачання до міста, заборонили купатись і навіть засмагати на пляжах.

Але детектив продовжувався. Бо під час розслідування виявилось, що цей мерседес слугував бандитам і ним викрадали майно у фермерських господарствах.

Ось і ці отрутохімікати в ніч на час екологічної катастрофи викрали у фермерському господарстві. Крадіжку виявив фермер у селі Вівсяники.

Де зараз водій-викрадач і чи один він був – ведеться розслідування. А екологи із надзвичайниками докладають усіх зусиль, щоб нейтралізувати наслідки цієї надзвичайної події.

Юлія Іванюк