«НП» у калинівській військовій частині Національної гвардії України — колишньому «Ягуарі», а нині 8 полку оперативного призначення ім. І. Богуна. З частини втекли двоє солдатів строкової служби.

Як стало відомо редакції з достовірних джерел, це брати-новобранці, які нещодавно пішли «погуляти» з іншої військової частини НГУ — вінницької 3008. Так, що «забули» повернутись до підрозділу у чітко визначений час. На щастя, завдяки впливу своїх рідних й близьких обоє хлопців досить швидко прийшли до частини після «прогулянки»… Тож робити кримінал за самовільне залишення командування 3008 не стало. Але після проведеної профілактичної роботи юнаків направили служити вже до Калинівки. І ось випадок стався знову…

– Дійсно, ці двоє двоюрідних братів, які родом з Вінниччини, 20 травня були переведені до нас з військової частини 3008. Вони відразу були розподілені до навчальної роти. Під час спілкування із юнаками, вивчення їхніх морально-ділових якостей, солдати пояснювали, що взагалі не мають бажання проходити строкову службу. Але якихось претензій до колег по службі не висловлювали, — повідомили у прес-службі калинівського полку «богунівців».

— Втім, вже 23 травня між 20 та 21 годинами, коли у солдатів строкової служби, згідно з режимом, особистий час, вони обоє таки самовільно полишили частину. А вже 24 травня в обід їх обох повернули до нас їхні родичі. Бійці були відсутні менше трьох діб. Тому кримінального провадження чи адміністративного стягнення вони не отримали. Але у нас триває службове розслідування. Із бійцями спілкувались наші психологи.

Юнаки згодом розповіли, що ще побоюються негативного ставлення з місця попередньої служби. Також вони добровільно попросили направити їх на додаткове психологічне обстеження. Це було зроблено. Можливо, причиною їхньої поведінки є певні родинні турботи та негаразди. Із бійцями провели роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких випадків на майбутнє.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.