«Зрадою політкоманди, яка мала причетність до його політуспіху» назвала права рука Порошенка Ірина Геращенко заяву В.Гройсмана на телеефірі про те, що БПП — стара партія, яка має відійти у минуле. Та про те, що «вони мали можливість приймати важливі для країни рішення», але цього не зробили. А у Порошенка «не було волі змінити ситуацію». А сам Гройсман та Кабмін знаходились у «абсолютно ворожій системі – СБУ, прокуратура…»

Інший скандал – але уже із коханкою, яку начебто проміняв відомий нардеп із Вінниччини з БПП на законну дружину і двох дітей, кажуть, стався у родині Герег. Бо його дружина – родичка цих власників бізнес-імперії. І саме тому вони допомагали Андрію у політрості. Але тепер вони не лише відмовились це робити, але й викинули його із своєї команди… Та він знайшов іншу – Труханова і Кернеса.

Чи так це – можна буде невдовзі зрозуміти з їхніх заяв.

Всім відома сімейна команда нардепів – депів вже шукала покровительства, кажуть, у Коломойського. Хоча ще вчора відповідала за Вінниччину від БПП. Але він їх демонстративно не прийняв.

Тому доведеться йти «в нікуди». Кажуть, що терміново збираються виїхати до Іспанії на півроку, доки вляжеться все… А може, і до Ізраїлю, де завчасно прикупили дві вілли. Бо звідти – не видають…

А ось інша сім’я відомих соратників ще вчора Порошенка та Гройсмана – Ірини та Сергія Борзових, схоже, знайшла підхід до нового Президента. Вінничанина Сергія Борзова призначили тимчасово виконувати обов’язки керівника ДУС. А дружина Ірина йде в нардепи від Зе.

Як відомо, Сергій Борзов до 2014 року працював директором команди КВК «Вінницькі перці». З 2014 року був призначений заступником керівника, а з кінця літа 2015 р. виконував обов’язки голови ДУС.

23 липня 2016 року тодішній президент Порошенко, після журналістського розслідування, звільнив Борзова з керівної посади. Кореспонденти дізналися, що родина чиновника отримала від ДУС безоплатно квартиру 190 кв. м на Печерську в Києві. Вартість нерухомості понад 10 мільйонів гривень.

Весь цей час Сергій Борзов працював заступником керівника Державного управління справами Івана Куцика. 11 червня Володимир Зеленський звільнив його з посади та призначив тимчасовим виконувачем обов’язків. Таке чудодійне перевтілення цього подружжя пов’язують із тестем Сергія Борзова і батьком Ірини – Наумом Барулею. Сподвижником вінницького гумору 80-х, який довгий час працював у Маслякова, російському КВН, мав бізнес у Криму, але нині він продюсер «Ліги сміху» та багатьох інших гумористичних проектів. Його навіть називають сірим кардиналом українського гумору. Тому із Зеленським у нього, як то кажуть, була і, ймовірно, буде «тісна співпраця».

Всі чекають реанімації теми зубрів. Це коли троє нардепів, голова райдержадміністрації, та ще деякі можновладці влаштували заборонене полювання на тварин, які занесені в Червону книгу. Та так, що загнали бідних тварин у ставок під кригу і вони топились на сповнених жаху очах людей.

Зрозуміло, чому ця справа досі не була розслідувана. Хоча вже вся Вінниччина в деталях, за переказами, знає, хто був у тій компанії «царських мисливців».

Та все ж головна інтрига – кому віддасть ЗЕ область! І хто стане новим сірим кардиналом Вінниччини. Як відходитиме ера вінницьких в українській політиці і чи буде її реванш. Кому підстелять подушку від ЗЕ в області на округах. І за які заслуги?! Далі – ще цікавіше, тому відслідковуємо інтриги у коридорах влади разом.

Андрій Власенко