Взяти під особистий контроль та об’єктивно розслідувати всі справи, пов’язані із замахами на життя та здоров’я журналістів, громадських активістів, опозиційних депутатів вимагає у прокуратури та поліції, Адміністрації Президента комісія зі свободи слова Вінницької облради.

На Вінниччині за останні роки був здійснений не один замах на життя та здоров’я вінницьких журналістів та громадських активістів. Справи попередніх років також «зависли».

Жоден із зловмисників не був покараний. Хоча в переважній більшості це були не рядові злочини чи хуліганства – а, як стверджують потерпілі, попередні замовлення від представників влади, корупційних угруповань та спецслужб, щоб саме так налякати та змусити мовчати те чи інше ЗМІ, ГО чи журналіста, активіста, який був небезпечний владним структурам та бандитам своєю принциповою позицією та правдивими публікаціями.

Тому так прикриваються виконавці, їх кришують недобросовісні прокурори та слідчі. Скоріше за все, за розпорядженнями своїх керівників. Справи за надуманими висновками протизаконно закриваються, лежать без руху, ставляться штучні перепони, щоб не завершити слідство і затягти терміни. До цього залучаються пов’язані родинними вузами судді.

Саме тому просимо взяти під особистий контроль Генеральну прокуратуру, Адміністрацію Президента справи замахів на життя та здоров’я журналістів, громадських активістів у Вінницькій області під особистий контроль.

Тетяна Редько, голова комісії
зі свободи слова, інформаційного
простору Вінницької облради,
члени комісії: Олександр Крижанівський,
Володимир Саволюк, Олександр Васильчук,
Владислав Рой