Вона, офіційно з’явившись на світ тільки на початку року, вже встигла добряче попсувати нерви усім мешканцям області, наплутати показники у рахунках і, відповідно, суми. Багатогодинні стояння у довжелезних чергах у надії вирішити заплутану ситуацію, як правило, ні до чого не призводять, а тільки ще більше дратують людей. При цьому з’ясувати, хто і за що відповідає у цій енергетичній компанії, просто нереально. Гнівні повідомлення, котрі розлючені споживачі залишали на сайті компанії, акуратно видаляються адміністраторами, і реакції на них годі й чекати. Саме тому вінничани вже приступили до боротьби.

У соціальних мережах вже створена група «СТОП-Енера», де кожен може висловити свій, здебільшого сумний досвід спілкування з цієї компанією. Відгуків та побажань вже назбиралося чимало. Найчастіше вінничани просять або навчити «Енеру» працювати» як слід, або відмовитися від її послуг і купувати електроенергію в іншого постачальника. Але вся біда у тому, що «Енера», по суті, монополіст. Тому альтернативи немає… Споживачі заходилися засипати НКРЕКП скаргами про незадовільну роботу компанії.

А кілька днів тому вінничани створили електронну петицію на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, в котрій вимагають провести фінансову та антикорупційну перевірку енергетичної компанії ТОВ «Енера Вінниця». У ній зокрема йдеться: «ТОВ «Енера Вінниця» недобросовісно виконує свої функції, користуючись своїм монополістичним становищем:

– невірно, в бік збільшення робить нарахування споживачам, згідно з спожитою електроенергією (потім вимагає сплати зі споживача по нереальних боргах);

– створює постійні незручності споживачам своєю невідповідною роботою (не реагують на звернення споживачів, не відповідають на запити та листи).

І хоча до завершення голосування ще 90 днів, ця петиція стрімко набирає голоси.

Ілона ВАЛЬТЕР