У селі Воєводинці, що у Могилів-Подільському районі, у власному будинку виявили зарубану жінку – власницю будинку. У ході слідства з’ясувалось, що зарубав власну матір її син – 1966 року народження. Однак він неосудний. Бо вже довгий час мав психічні розлади і страждає на шизофренію. Чому психіатр, під наглядом якого перебував пацієнт, не вгледів у його діях загострення та не госпіталізував вчасно пацієнта – з’ясовуватимуть у ході слідства.

Не менш вражаюча трагедія сталась у сусідньому Ямпільському районі – в будинку, де проживали, виявлені застреленими, жителі с. Гальжбіївка, 1978 року народження та 1976 року народження. За попередньою інформацією, брат застрелив брата через сварку чи необережність, а потім застрелив у голову сам себе. Хоча думки односельчан щодо цих загадкових убивств із мисливської рушниці, що лежала поряд, розходяться. Тому готові вислухати інші версії.

У селі Мала Жмеринка взагалі все село в шоці від сусіда-пенсіонера, який сокирою пошматував односельчанина. А коли виявив, що той бездиханний – запросив сусідку втопити разом труп. Та підняла всіх на ноги. І виявилось, що пошматований чоловік ожив. Він зараз у важкому стані в лікарні. Із порубаною головою, тілом, нічого не пам’ятає.

А все село налякане – бо кажуть, що чоловік тримає вдома під подушкою нагострену сокиру – в господарстві не одну. І так же порубав до цього випадку сусіда. Але через поважний вік відбувся умовним терміном.

Юлія Іванюк