Полуничний десерт

Для того, щоб його приготувати, знадобиться всього півгодини часу, 300 грамів стиглої полуниці і 100 г печива. А ще — 400 г натурального йогурту без добавок, 1,5-2 плитки білого шоколаду, 10 г сухого желатину, 50 мл води.

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на хвилин 10-15. Полуницю миємо, нарізаємо пластинками. Глибоку миску з овальним дном вистеляємо харчовою плівкою. На дно і бокові сторони миски викладаємо пластинки полуниці в один шар.

Готуємо крем. Розтоплюємо шоколад на водяній бані, змішуємо з йогуртом. Можна трохи додати цукрової пудри. Підігріваємо желатин і додаємо його у крем. Все ретельно змішуємо.

Невелику кількість готового крему вливаємо у миску з полуницею. Потім викладаємо шар печива (ідеально підійде печиво «Наполеон»). Наступний шар — трохи крему і полуниці. Чергуємо шари, поки є місце у формі. Верхній шар має бути з печива. Готовий десерт кладемо до холодильника на всю ніч. І – смачного!

Пиріг з сиром та вишнями

А цей шедевр прикрасить будь-який стіл. Для сиркової маси беремо: сир кисломолочний – 500 г, цукор – 100 г (або за смаком), яйця – 3 шт., вершкове масло (розм’якле) — 50 г, цедра одного лимона, сік лимона — 1 ст. л. (або за смаком), манна крупа — 1 ст. л., . ванільний цукор — 1 ч. л.

Для пісочних крихт: борошно — 280 г, цукор — 100 г, какао-порошок — 2 ст. л., сода гашена лимонним соком — 1/2 ч. л., вершкове масло — 150 г. І, звичайно ж, вишня — 500 г.

Щоб у сирі не було грудочок, його бажано перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку. До сиру додати розм’якле масло, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона. В окремій посудині яйця збити з цукром і додати їх до сиркової маси. Все ретельно перемішати або збити міксером.

У велику посудину просіяти борошно. Додати цукор, какао і гашену лимонним соком соду. Потім додати холодне масло. Все ретельно перетерти рукою до стану дрібних крихт. Пісочні крихти (1/4 відкласти) рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму. На них викласти вишні. На вишні рівномірно викласти сиркову масу і притрусити пісочними крихтами, що залишилися. Пиріг випікати у розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв. Спечений пиріг повністю охолодити при кімнатній температурі і на 2-3 год. (можна на ніч) покласти в холодильник. Зручніше їсти ложкою.