Наразі продовжується утеплення південного фасаду приміщення та монтаж плит перекриття обхідної доріжки басейну, здійснюється підсилення дверного прорізу на першому поверсі тощо. Днями стало відомо, що на реконструкцію СКА у Вінниці Кабмін виділив 20 млн грн.

Фінансування цього проекту з держбюджету виконується в рамках цьогорічної Постанови Уряду від 27 березня 2019 року. Окрім Вінниці субвенцію на реконструкцію подібних об’єктів отримали ще вісім міст України.

Роботи з реконструкції приміщення спорткомплексу по вул. Академіка Янгеля розпочались у жовтні 2018 року. В результаті виконання всіх робіт Вінницька об’єднана територіальна громада отримає сучасний муніципальний спорткомплекс, де будуть створені комфортні умови для занять фізкультурою та спортом. Також тут буде можливість проводити змагання різних рівнів.

Після демонтажних робіт у приміщенні спорткомплексу будівельники приступили до заміни інженерних мереж. Пізніше підсилили стіни, де в цьому була потреба. У рамках реконструкції СКА розпочато утеплення будівлі та покрівлі, оновлення зали, басейну. Також у планах – виконати благоустрій навколишньої території.

Фінансування даного проекту відбувалось за рахунок коштів міського бюджету. Ми розраховували лише на власні сили. Але у березні цього року Уряд Гройсмана прийняв Постанову № 297 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятип’ятиметрових басейнів», на підставі якої з державного бюджету ми отримаємо 20 млн грн. Для нашої територіальної громади – це велика підтримка, і кошти, які за рахунок субвенції, залишаться в бюджеті. Ми зможемо спрямувати на інші важливі об’єкти», – сказав директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Фінансування з державного бюджету реконструкції на водно-спортивні комплекси в Україні в цьому році виділяється вперше.