21-річний Роман Кашпур з Хмільника отримав важке поранення під час виконання бойового завдання. Хлопцю відірвало стопу та посікло осколками другу ногу. Втім, моральний дух він не втрачає, готується до протезування.

– Хлопець із порядної та патріотичної родини. Матір працює у ветеринарній медицині, тато — різноробочим. Рома у них єдина дитина. Невдовзі після закінчення школи добровольцем пішов служити до «Правого сектору». Воював і паралельно навчався на вчителя фізкультури на Хмельниччині. Керівництво закладу йшло йому назустріч і дозволяли здавати іспити у зручний час. Згодом він підписав контракт і виконував дуже серйозні та відповідальні завдання.

Пройшов Авдіївку та Верхньоторецьке. Неодноразово витягував поранених побратимів, і хто б міг подумати, що біда станеться із ним, – каже волонтер Микола Михальнюк. – Того травневого ранку Роман із воїнами були на завданні, і під час обходу території він зачепив протипіхотну міну, яка була замаскована листям. Юнаку відірвало стопу та посікло осколками ліву ногу. Хлопця доправили у шпиталь в Маріуполь, де надали першу допомогу. Нині він перебуває у Харкові, на жаль, довелось ампутувати праву гомілку, на іншій нозі мають зняти шви і перевести героя до Інституту протезування.

Як тільки Романа поранили, волонтери відразу розмістили про нього пост у соцмережах і буквально за тиждень зібрали допомогу.

– Знаєте, цей хлопчина мені дуже дорогий та близький. Ще років два тому я їхав і зустрів його на дорозі з рюкзаком та у формі. З’ясувалось, що повертався з похорону побратимів. Пригнічений, але вже тоді Рома мені поклявся, що помститься. І зараз він цієї думки не змінив та рветься на передову. А ми, зі свого боку, провідуємо його та возимо гостинці з Хмільника. А ще я мрію присвятити Роману фільм, адже своїм прикладом він демонструє любов та жертовність заради рідної країни. Звісно, там обов’язково буде щасливий кінець.

Віталіна Трудько