Нещодавно у Сумах відбулась всеукраїнська олімпіада з реабілітації, в якій взяли участь 60 найкращих студентів з різних університетів.

І хоч боротьба була досить напруженою та складною, 21-річній Людмилі Будник з Бершаді вдалось здобути бронзову медаль.

– Я завжди жила мрією допомагати людям. Саме тому обрала лікарську справу. Після закінчення Бершадського медичного коледжу з червоним дипломом вступила на третій курс Чернівецького національного університету, де здобуваю фах реабілітолога. Ця спеціальність широко розвинена за кордоном. У нас стала затребуваною останніх кілька років через війну на Сході, адже багато бійців після поранень потребують допомоги фахівців. Реабілітолог повинен відновити фізичну активність і пристосувати до нормального стану, — розповіла Людмила Будник. — Щодо олімпіади, то перший етап відбувся у стінах Чернівецького університету, де я та ще один хлопець посіли перші місця. Після того нас запросили в Суми на всеукраїнський етап, де були представлені близько 35 навчальних закладів. Я здобула срібну медаль.

Додамо, що Людмила Будник із багатодітної та патріотичної родини. Її старша сестра закінчує Вінницький медичний університет. Брат вступатиме до Київської духовної семінарії. Пішов по стопах тата Михайла, який приїхав до нашого краю із Тернопільщини і нині будує перший греко-католицький храм святого Миколая у Бершаді, має 5 парафій у районі та міста Ладижина. Мама працює вихователем у садочку.

Вікторія Микитюк