Аби втілити ще одну свою мрію, на двоколісних вони за місяць дістались зі столиці України до Берліна! Детальніше розповідають про подорож.

– За фахом я вчитель фізичної культури, тренер з футболу. Влада продовжує навчання на викладача англійської мови. Зі своєю дружиною познайомився, коли працювали аніматорами у місцевому розважальному центрі. Робота із дітьми нам подобалась, адже це усмішки, веселощі, літні табори та дискотеки. Крім того, збіглись наші погляди на життя, й кохана залюбки поринула у велопригоди й була не проти далекої мандрівки до Берліна. Раніше двічі я намагався підкорити це місто на ровері, але не вдавалось, — каже Єгор Солдаков. — Тому, підзаробивши коштів, ми звільнились з роботи, й восени минулого року виїхали з Києва.

На жаль, дорогою Влада захворіла на бронхіт, і лікарі попередили, що далі їхати не варто. Тому зі Львова ми повернулись додому. А навесні продовжили маршрут за напрямком Львів – Новояворівськ – Тарнув – Краків – Катовіце – Ополе – Вроцлав – Зелена Гура – Франкфурт-на-Одері – Берлін. Коли намагалися пройти митницю у Кравовці, дізналися, що це можна зробити лише на авто. Думали завертати назад, але один із водіїв запропонував скористатися його автобусом. Оскільки ми аніматори, під час подорожі трохи підробляли у великих містах.

Щодо ночівлі, то в соцмережі я залишив повідомлення українцям в Польщі з проханням прийняти в гості. І знаєте, ми отримали безліч пропозицій. Куди б ми не приїжджали — ставлення було доброзичливе, нас пригощали вечерею та навіть з собою давали харчі. А ось в Німеччині із житлом було важче. Тому часто залишались у палатках. Натхнення нам додавали велодоріжки у мальовничих лісах. До берлінського рейхстагу дістались 9 червня. Були втомленими та щасливими, навіть не вірилось, що все вдалося.

Якраз тоді проходила запланована акція за збереження довкілля. Там у своєму наметі ми кілька днів прожили. А ввечері ще й насолоджувались концертами. Такий варіант в рази кращий, ніж готелі чи хостели, адже нам вдалось познайомитись із багатьма людьми.

Зупинятися на досягнутому жмеринчани не планують і вже будують в думках новий велосипедний маршрут до Чехії та Парижа… Впевнені, що все їм удасться!

Віталіна Трудько