Передувала цьому смерть 47-річного підприємця та активіста «Громадянської позиції» Олександра Комарніцького. Важку черепно-мозкову травму вінничанин отримав два тижні тому внаслідок конфлікту із оперативником, бо відмовився бути понятим під час слідчих дій. Про фігуранта справи Сергія Пивовара в Інтернеті знайти інформацію не проблема. У квітні в обласному чемпіонаті з самбо серед правоохоронців здобув золото у категорії до 100 кг . А на чемпіонаті з гирьового спорту навесні цього року теж став першим.

23 червня Вінницький міський суд обрав Сергію пивовару запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Такий хід обурив рідних, близьких та просто небайдужих. Саме тому вони влаштовують пікет.

– Керівництво ГУНП у Вінниці та Вінницькій області в особі Юрія Педоса та Сергія Синявського, на наше переконання, розділяють вину за цей інцидент і за свою публічну позицію щодо нього. Випадки перевищення влади працівниками вінницької поліції стали повсякденним явищем за час перебування даних осіб на керівних посадах. Така ідеологія пронизує всю вертикаль правоохоронних органів на Вінниччині, – каже активіст Юрій Хорт. – І це призвело до трагічних наслідків, коли оперуповноважений Сергій Пивовар розуміючи свою безкарність, не поважаючи права і свободи громадянина дозволив собі незаконно застосувати насильство. Окрім того, це знайшло своє продовження у брехні, адже офіційна версія поліції – людина може сама впасти, вдаритися так, щоб проламати собі череп і зламати ногу від того, що “добрий поліцейський” її просто “відштовхнув”.