– Відповідно до пункту 10 ст. 21 Закону України «Про культуру» допоміжними критеріями під час голосування на користь кандидатів є післядипломна освіта у галузі управління, ступінь магістра бізнес-адміністрування чи магістра державного управління, науковий ступінь доктора філософії чи доктора наук, досвід роботи на керівних посадах в українських чи міжнародних компаніях у сфері культури. А ще – володіння офіційними мовами Європейського Союзу, досвід розроблення і реалізації інвестиційних та інноваційних проектів, схвальні відгуки у ЗМІ, а також бездоганна ділова репутація, – зазначив Анатолій Олійник, голова обласної Ради.

Із презентаціями проекту розвитку «Кіно-Поділля» на один та п’ять років виступили два кандидати на посаду директора – Сергій Котляревський та Валентина Погребняк.

Згідно з результатами таємного голосування кандидатуру Валентини Погребняк підтримали 4 члена комісії, кандидатуру Сергія Котляревського – 3 члена комісії. Двоє членів комісії не підтримали жодного з кандидатів. За законом для обрання директора закладу потрібно, як мінімум, п’ять голосів. Наступний конкурс на посаду керівника комунального закладу буде оголошено додатково.