Адже «Веселий і кмітливий» вінничанин Борзов до приходу на цю посаду 5 років тому працював у шоу-бізнесі директором зіркової команди КВН «Вінницькі перці», провів Петру Порошенку кілька переможних виборчих кампаній та одружений із донькою легенди КВНу Наума Барулі – Іриною…

І до Борзова та його зіркової рідні нині є цілий ряд питань, за які цю вінницьку сім’ю «мочили» весь останній час всі – від Бігус-інфо до «Схем». Тому 33-й канал взяв ексклюзивне інтерв’ю у «тіньового кардинала» двох останніх Президентів.

– Чому програв Порошенко?

– Бо люди хотіли швидких змін, які він в силу цілого ряду об’єктивних і субєктивних причин не зміг реалізувати… А ще молодь, на яку ніхто не розраховував, нарешті прийшла на вибори. Це був справжній шок і несподіванка… Аналіз цієї поразки, думаю, ще не зроблено, бо всі крапки над «І» розставить тільки час…

– Ви давно знайомі з Порошенком?

– Так. Він був одним із спонсорів нашої команди «Вінницькі перці» і навіть літав із нами до Юрмали на фестиваль КВН! Останнім часом активна робота із командою Порошенка у нас стартувала в 2012-му році під час виборів до ВР…

– Але твій прихід на високу посаду в ДУСі (державне управління справами) для всіх стало сенсацією! Бо людина із КВНу на держслужбі – це був шок!

– А нині не шок, що людина із КВНу на посаді Президента? Звісно, це вже не гра на сцені гумористичного шоу, де під час концерту на тему політики хтось вимушений грати президента, прем’єра чи одіозного політика… Скажу більше, вся гумористична машина 95-го Кварталу була і є направлені на жарти над політиками і їхніми рішеннями… Бо ці теми найкраще близькі глядачу і у житті та як бачимо на виборах!

– Тобі не закидали «зраду», коли ти після роботи із Порошенком ти працюєш уже на Зе?

– Посада в ДУСі не є політичною і я виконував свої службові обов’язки до останнього дня роботи Петра Олексійовича у якості Президента… Я не хочу говорити розбіглись наші шляхи із ним чи ні, бо в нас не існує конфлікту чи непорозуміння. Він політик, я ТОП-менеджер, адміністратор і виконавець серйозної державної роботи… Я однин із небагатьох із числа «Вінницьких», які в очі говорили «Першому» правду, навіть, не дуже приємну!

– Ти знаєш про себе анекдот, що «В першому турі виборів Президента виграв Борзов»?

– Чув! Цей анекдот придумав Петро Олексійович…

– А Зеленського ти давно знаєш? Яка він людина поза Кварталом?

– Так, знаю більше 15 років… На сцені від талановитий актор, в житті – пряма, гостра, розумна людина, що здатна на неординарні думки і рішення. Я вірю, що як Президент він буде справжнім гарантом конституції.

Більше читайте у наступних випусках газети.