Уже як не один, то інший округ вибухає скандалами. На слуху прізвища найактивніших мажориторників, які йдуть до людей хто з чим – курячими тушками, мороженими субпайками, окулярами чи лапшою на вуха виборцю… Багатьох з них у народі вже знають, але на політичній арені з’явилися і нові обличчя. Тих й інших громадськість мотивує пройти тест на поліграфі і відповісти на питання, які сьогодні найбільше турбують виборців: чи співпрацював з іноземними спецслужбами; чи пов’язаний із відмиванням коштів; чи порушував Кримінальний Кодекс України і приховує інформацію про злочин, щоб уникнути відповідальності; чи продавав свій голос у місцевих радах ( про депутатів різних рівнів) тощо.

На замовлення ГО «Антикорупційна спілка Вінниччини» тест на детекторі брехні уже пройшов депутат-свободівець Андрій Вигонюк, який нині балотується по 18 виборчому округу. Психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфа провів експерт-поліграфолог Всеукраїнської Асоціації поліграфологів Ігор Окуленко із застосуванням поліграфа «RUBICON» . На усі запитання депутат облради відповів «Ні». За висновками поліграфолога інформація була достовірною.

Замовити психофізіологічне дослідження на детекторі брехні може як юридична, так і фізична особа. Декілька громадських організацій, волонтерів та активістів підтримали ідею з поліграфом для кандидатів у новий парламент, щоб не опустити корупціонерів, злочинців та агентів іноземних спецслужб керувати державою.

Каріна МАЄВСЬКА