Казкову феєрію подарувала відвідувачам Музею історії міста Козятина начальник відділу соціальної політики управління міської ради Олена Слободянюк. Усі, хто завітав на її виставку, на мить опинились в казці. Навколо кружляли у вальсі тендітні статуетки неповторно яскравих і колоритних лялечок, феї із квітників чи небесних й захмарних садків, так схожі на улюблені майстринею квіти – гортензії. Неймовірне враження справили персонажі жіночої статі у барвистих, заквітчаних шатах, в пухнастих спідничках.

– Олена Слободянюк – уродженка Козятина. Але проживала у Волочиську. На канікули приїздили до бабусь в місто залізничників. Вони часто розповідали в дитинстві казки. Улюбленою у Олени була казка Ганса Крістіана Андерсена “Непохитний олов’яний солдатик”. Саме її герої надихнули Олену на стоврення даної колекції ляльок.Майстриня називає цю чарівну творчість паперово-каркасною лялькою. В роботі використовує звичайні паперові серветки, дріт та клей ПВА. Кожна із 21 ляльок створена під відповідний настрій або на конкретне замовлення людини. Вони ніби члени родини, живуть своїм життям. Є серед них лялька – цукерка, лялька – зубна фея, весняна лялька, зелена лялька, гортензія- по назві улюбленої квітки, ляльки – сестри, -каже директор музею Лілія Макаревич.

Сподобалась творчість Олени учням Козятинського міжрегіонального вищого професійно- технічного училища залізничного транспорту, котрі завітали на виставку. На заключення життєдайно прозвучала в унісон виставці мелодія улюбленого твору Євгена Доги із кінофільму «Мій ласкавий і ніжний звір» у виконанні педагога класу скрипки Аліни Мисько.

Валентина Лісова