Дівчину знайшли за декілька сот кілометрів від рідної домівки. Вона переплутала київське селище Калинівку із рідним містом.

– 16 червня на свято Трійці до калинівського відділу поліції із заявою про зникнення своєї 11-річної доньки Ангеліни звернулась 60-річна жінка. Мати розповіла, що донька лишила записку, що йде з дому… Взяла свої особисті речі та пішла. Куди — невідомо. Як згодом стало відомо, дівчинка калинівським автобусом поїхала до Вінниці. На Центральному автовокзалі її упізнали за записами камер відеоспостереження. На жаль, дівчинка зовсім мало часу була на автовокзалі. Тож там її більше ніхто не бачив, – розповіла керівник ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнецова. – На пошуки Ангеліни кинули увесь особовий склад вінницької поліції. Перевіряли місця відпочинку людей у вихідний — пляжі, дитячі майданчики, парки, торговельні центри, вокзали, “МакДональдси”. Згодом у соцмережах була інформація, що схожу дитину буцімто бачили у якомусь вінницькому хостелі, а згодом й у тимчасовому прихистку людей у церкві. Оперативники ретельно перевірили ці місця, але дівчинки ніде не було. Дитину оголосили у всеукраїнський розшук, орієнтування розповсюдили у соціальних мережах.

Наступного дня ми далі продовжили пошуки. На щастя, увечері надійшло повідомлення — Ангеліну знайшли на Київщині за декілька сот кілометрів від рідної домівки. Калинівські оперативники й привезли дівчинку звідти додому.

– 16 червня школярка посварилась із мамою та близько 11.50 пішла. Взяла дві тисячі гривень та речі. Схотіла їхати до Києва, де живуть її старший брат та родичі. Доїхала до Вінниці, а звідти поїхала автобусом вже до столиці. На нашому автовокзалі вона була десь біля 13-ї години. Але до Києва дитина не доїхала. Вийшла помилково у смт. Макарів Київської області. Там розпитувала перехожих, як дістатись до Калинівки, бо не знала куди далі йти. Але ж на Київщині теж є селище Калинівка, – продовжує Людмила Кузнецова. – Коли дівчинка спитала місцевого чоловіка, як туди доїхати на таксі, він повідомив до поліції про юну мандрівницю. На щастя, небезпечні мандри школярки закінчились щасливо…

Нині Ангелінка у вінницькій міській лікарні “Центр матері та дитини”. Я особисто спілкувалась із дівчинкою. Вона самостійна не по роках, дитина з характером! Вміє сама приготувати собі їсти, знає, як поводитись у побуті. Але дівчинка каже, що тоді не усвідомила, як небезпечно можуть закінчитись її мандри за сотні кілометрів від рідної домівки. Нині із дитиною та її батьками працюють наші співробітники, психологи, медики. Сподіваємось, що більше вона вже так не мандруватиме! Дитина виховується у благополучній родині… І от така от ситуація.

За словами Людмили Кузнецової, з початку року вінницькі правоохоронці розшукали 226 зниклих дітей. Нещодавно уся поліція шукала 13-річного Артура з Хмільника, який гостював із мамою у Вінниці. Хлопчик пішов у крамницю, але до мами так і не повернувся. Як стало згодом відомо, хлопчик добу гуляв містом, а увечері ховався у господарчій будівлі на господарстві своїх родичів у Вінниці. Мовляв, посварився із мамою та не схотів повертатись додому.