Два тижні він пробув у комі через інцидент, який трапився на птахофабриці у Ладижині, де він працював.

– Того дня чоловіки вантажили мертву птицю у фуру, але раптом впала якась запчастина. Один поліз її виймати, але раптом стало зле. Став благати на допомогу, й першим кинувся мій Максим. Але коли подавав руку, втратив свідомість і потягнув брата за собою. Живими дістали двох, але у мого родича через токсичні речовини сталась зупинка дихання та судоми. Страшних 10 хвилин легені та мозок перебували без кисню. Як наслідок – токсична енцефалопатія, – пригадує сестра загиблого Ольга Бурдейна. – Від 10 червня Максим перебував у край важкому стані під апаратом штучного дихання. Його транспортували до Вінниці, щодня на лікування потрібні були чималі кошти. Від представників птахофабрики ми отримали 12 тисяч гривень, потім ще 10, коли вже почався резонанс.

Поки що невідомо, коли прощатимуться із демобілізованим. Друзі та близькі просять чесного розслідування.

У прес-службі поліції повідомили,що за даним фактом відкрито кримінальне провадження, а слідчими взято біологічні зразки крові на дослідження. Розслідування триває.

– Слідчий може взяти біологічні зразки лише за постановою прокурора. Така постанова була винесена 14.06.2019 процесуальним керівником прокуратури і надійшла до слідчого 15.06.2019. Того ж дня в реанімаційному відділенні були відібрані біологічні матеріали, зокрема, сечі, крові, волосся потерпілого. Крім того, до суду було надіслано клопотання про тимчасовий доступ до біологічних зразків біологічних матеріалів, відібраних раніше лікарями, та до історії хвороби для скерування їх на експертизу. Слідством вилучена уся технічна документація щодо охорони праці на підприємстві. В подальшому вона буде скерована для проведення експертизи та встановлення, хто саме допустив правопорушення, що спричинило травмування та загибель людини. В ході слідства слідчими встановлені усі свідки події. Усі вони допитані. Слідчі постійно контактують з адвокатом, який є представником потерпілої сторони. Адвоката проінформовано, щоб він та сестра потерпілого за першої можливості з’явились до слідчого для проведення необхідних слідчих дій та визнання її потерпілою, так як раніше сестра знаходилась постійно у лікарні та не мала змоги з’явитись з представником до слідчого. Усі обставини травмування та загибелі особи розслідуються в рамках відкритого кримінального провадження, розпочатого 11.06.2019 за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Подробиці читайте у газеті «33-й канал».

Віталіна Трудько