Організаторами свята виступили місцева та обласна влада, ГО «Родина героїв Небесної сотні» та колектив Байраківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Максима Шимка.

– Теплі слова привітань звучали учасникам фестивалю від Зої Семенівни – матері загиблого Героя Небесної сотні Максима Шимка, чиє ім’я носить Байраківська школа, а щойно написаний вірш про фестиваль читав колишній директор школи Михайло Голота.З цікавою програмою завітали на свято ансамблі «Перлина» і «Оберіг» Немирівського НВК №2, колектив «Ровесник» з Вінниці, ансамбль «Ритм» Немирівського центру дитячої та юнацької творчості, ансамбль «Перлина» з Вороновиці. Приїхали продемонструвати свою майстерність Вінницький осередок бойового гопака, Хмельницька федерація «Спас» та Клуб історичного фехтування «Аркона» з Вінниці. Та найбагатшу програму пісень і танців підготували господарі – учні Байраківської школи, – повідомили у прес-службі немирівської ОТГ. – Художня програма фестивалю була різноманітною і цікавою: пісні, танці, декламування віршів, козацькі розваги та конкурси, лицарські бої, майстер-клас з бою на мечах, стрільби з лука та майстри-класи майстрів народної творчості, катання верхи на конях, батути.

Крім того, працювали виставки-продажі народних майстрів і виїзна виставка обласного краєзнавчого музею, виїзна торгівля та продаж сувенірної продукції. Усіх охочих частували козацьким кулішем. Продовжили свято – відомий ансамбль «Дармограй» та заслужений артист України Ігор Юрковський.

Валентина Лісова