У селі Майдан Вінницького району минулої суботи пронісся буревій. Люди зазнали чималих збитків.

– Близько 15-ї години над селом зібрались хмари. Сильний дощ, гроза. А за лічені секунди утворився справжній смерч, чи торнадо. Люди навіть бачили у повітрі чорний хобот… Наче у фільмі жахів… Десь півгодини вітер рвав з дахів шифер, бив фронтони та горища, виривав з корінням дерева та ламав електроопори. Три опори впали, одна з них високовольтна. Торнадо зніс наче траву велетенські дуби та сосни, вишні, яблуні, — розповідає заступник голови Якушинецької об’єднаної територіальної громади, до складу якої входить Майдан, Людмила Грабова. — Деякі дерева впали на електродроти та автівки. На щастя, ніхто не загинув. Загалом постраждали 15 хат… Побило ще гараж та господарче приміщення. Цікаво, що торнадо зачепив лише частину села. Але там, де не було вітру, сильний дощ залив городи.

Усі вихідні у селі працювали енергетики, на місце пригоди виїжджали й рятувальники. Люди гуртом ремонтували понівечені дахи хат, прибирали вулиці та обійстя… Нині підраховуємо збитки.

Як повідомили у прес-службі обласних рятувальників, бійці-«надзвичайники» теж прибирали уламки дерев, що впали на машини та дорогу. Тим часом, за інформацією прес-групи АТ «Вінницяобленерго», стихія бушувала й у неділю. Найбільше знеструмлень було у Немирівському, Іллінецькому, Вінницькому районах та у самому обласному центрі. Нині енергопостачання вже відновлене.