Демобілізований загинув у дорожньо-транспортній пригоді: не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та перекинувся. Від отриманих ушкоджень помер на місці пригоди. Рідні та знайомі досі не можуть оговтатись від втрати…

– У наше село Сашко разом із сім’єю переїхав у 2005 році, придбав будинок. Ростив дві дочки, старша закінчила дев’ятий клас. Я мало його знав. Від людей чув лише позитивні відгуки про Олександра та сім’ю. Голова сільської ради сказала, що це наш герой. В 2014 році він був призваний в АТО і воював майже півтора року поблизу Маріуполя у тодішньому 9-му батальйоні. Мав позивний Кеп. Під час одного із бойових завдань отримав осколкове поранення в голову. Але якби не каска, куплена на кошти людей з села, то наш земляк міг ще тоді загинути.

Коли бійця демобілізували, завжди запрошували на всі урочисті заходи. Останім часом працював на виробництві рушникосушарок з нержавіючої сталі у Літині, — каже місцевий житель Валерій Сікоренко. — А в той злощасний день він виїхав з дому по справах у райцентр. Що сталося, не можуть зрозуміти навіть очевидці ДТП. Пояснюють, що авто в одну мить стало некерованим. Машина декілька разів перевернулась при падінні в обрив. Коли ми поверталися з цвинтаря, дружина Олександра розповіла, що начебто вирвало рульове. Але то уже питання до фахівців.

У прес-службі обласної поліції повідомили, що за фактом аварії відкрите кримінальне провадження. Слідчим призначені ряд експертиз, після проведення яких буде встановлена остаточна причина.

Вікторія Снігур