Водночас зусиллями виконавчого комітету та депутатського корпусу Вінницької міської ради вдалося повернути цей об’єкт у комунальну власність і визнати його суспільно значимим для громади міста.

«Територія SUN» – це активний, творчий, інтелектуальний відпочинок для вінничан та гостей міста.  Упродовж червня-липня 2019 року на «Територія SUN» планується проведення кількох тематичних вікендів з великим різноманіттям форматів та заходів.

Перший мистецький вікенд за підтримки Вінницької міської ради та Олега Стукана під назвою «Ticket to the SUN» відбудеться 28-30 червня. Організатори – Громадська організація «Мистецьке об’єднання «ПЛАЙ». 

У програмі фестивалю:

День 1. (28 червня)

О 12:00 почнуть діяти різні активності: гончарна робота для дітей і дорослих, мандрівки сабарівським лісом до каменю Коцюбинського, скелелазіння на Сабарівських скелях. Запрацює “Перформативна лабораторія /adaptatio/” з Андрієм Утєнковим, відкриття поетичної сцени мистецьких вихідних, а також художнього пленеру.

О 19:00 розпочнеться вечірня концертна програма: дует «ЯіКрасько» (українське інді м. Київ), «Курносая Дура» (м. Вінниця), «Мантри Керуака» (м. Харків), Костянтин Бушинський (м. Київ) з авторською програмою.

Нічні кіно-покази у кіно-клубі «Сантиметр».

 День 2. (29 червня)

О 7.00 ранкова йога з Олею Трач. Лекції, майстер-класи, розмови, мандрівки, слеклайн і перформанси.

О 20:00 розпочнеться вечірня концертна програма: «RyJays» (м. Київ), хедлайнером суботньої програми стали ATOMIC SIMAO (м. Київ), на завершення відбудеться етно-джем з Романом Голобордою (м. Харків).

О 22:00 відкриття фестивалю короткометражного кіно «Відкрита ніч» у місцевому кіно-клубі «Сантимент».

День 3. (30 червня)

О 7.00 традиційна ранкова йога з Олею Трач. Перфоменс «Гончар за роботою» з Михайлом Діденко та Юлею Гушул. Презентація перформансу, як результат роботи “Перформативної лабораторії /adaptatio/” з Андрієм Утєнковим. Зустріч з директором фестивалю «ГогольФест» Максимом Демським, дискусія про культурний менеджмент, перегляд фільмів про сучасний мультидисциплінарний фестиваль.

О 19:00 стартує вечірня концертна програма: на завершення мистецьких вихідних відбудеться міні-акустик фест з гуртами «Очеретяний кіт» (м. Вінниця), «MORJ» (м. Харків), «Мирослав Кувалдін. THE ВЙО» (м. Київ).

На «Території SUN» діятиме пілотний проект кемпінгу. Це означає, що кожен, хто скучив за життям у наметі зможе здійснити своє бажання, й отримати місце під намет на території заходу. Вхід на територію сонця» буде обмежуватись організаційним внеском 50 грн. Всі зібрані кошти підуть на розвиток та відновлення життя на закинутій території Старого міста.