Мовляв, той погрожував зброєю своєму знайомому Євгену та його дівчині. Натомість народний обранець це заперечує і навіть готовий пройти поліграф, а його 22 колеги написали заяву до начальника місцевої поліції, аби той прозвітував про хід розслідування.

– Із депутатом Русланом Терещуком ми знайомі, адже моя мама — педагог — навчала його. Жодного разу в нас не виникало конфліктів, — каже потерпілий Євген. — Того вечора я вирішив відпочити зі своєю коханою в готелі. Але так сталось, що між нами виникла сварка, і вже на вулиці ми спілкувались на підвищених тонах. Одним словом, я хотів все владнати та помиритись. Але зненацька вилетів мікроавтобус «Фольксваген». З нього вискочив чоловік з автоматом Калашникова і кричить: «Лежати!» Я не знав, що робити. Дівчина впала на землю, плакала і просила не стріляти.

Потім я зрозумів, що це Руслан. Він живе метрів за 100, через вікна, мабуть, почув сварку та втрутився, хоча це наше особисте життя! Я просив заспокоїтись, але він вживав нецензурні слова та ображав мене. Коли опустив зброю, я викликав поліцію та надав свідчення, але Руслан Терещук поїхав. Вже вранці помітив на обличчі синці, але звідки вони взялись — згадати не можу, бо перебував у стані шоку. Згодом депутат намагався мирно вирішити питання, я злякався за свою родину й простив, бо місто маленьке й мені ще тут жити. Написав зустрічну заяву, що не маю претензій. Але її не прийняли, бо це вже важкий злочин. Чесно кажучи, спочатку я був готовий на мирову, а тепер навряд чи…

Сам Руслан Терещук звинувачення категорично відкидає та називає це політичним переслідуванням.

– Було близької першої ночі, як через вікно я почув жіночий крик та прохання не бити. Чесно, думав, що сниться. Але розбудила дружина, і зрозумів, що це не сон! Проживаю поблизу лісу, було лячно йти пішки, тому сів у машину. Через сто метрів повертаю та бачу дівчину, яка сидить на асфальті. Євген тримав її за коси та бив. Я вийшов, розтягнув їх. Хлопець заявив, що ми ж знайомі, але я відповів, що це не виправдання таким діям. Після чого на місці з’явились інші сусіди, які чули крики, але злякались виходити, бо освітлення на вулиці нема.

Коли я повернувся до хати, викликав поліцію. Написав заяву та дав пояснення. Ліг відпочивати. Вже потім дізнався, що пара гуляла і щось там не поділила між собою, — каже Руслан Терещук. — Щодо автомата, то нічого навіть подібного не було. Якби та сторона хотіла правди, то взяли б зброю на експертизу. Наступного дня Євген приходив до мене і стверджував, що шкодує про все. Тоді написав заяву, що претензій не має. Але її не хотіли приймати, бо у мене конфлікт з начальником через те, що не мовчу щодо кришування наркобізнесу. Взяли лише під тиском та відеозйомкою. Ніхто із слідчих мене не викликав на допит, приходили лиш перевірити, в яких умовах зберігається зброя. Я вважаю, що вчинив як чоловік — захистив жінку.

У Хмільницькому відділенні поліції під час брифінгу повідомили, що розслідування справи триває, але депутат начебто відмовився з ними співпрацювати.

Віталіна Володимирова