Нашого батька, зятя там мало не довели до смерті! — обурювались у редакції родичі Валерія Тартачного, жителі села Бирлівки Бершадського району.

Родичі хворого були попереджені, що закони України гарантують пацієнту право на таємницю про стан свого здоров’я. Втім, вони заявили, що Валерій Тартачний готовий оприлюднити дані про свою хворобу і методи її лікування.

– Хай люди дізнаються, що два тижні у Бершаді його помилково лікували від гострого панкреатиту. Лікуючим лікарем був Довгань, а УЗД робила головний лікар Брикуля. Температура постійно трималась висока, врешті, ми його забрали і завезли у Вінницю.

Спасибі вінницьким лікарям з 1-ї лікарні по Хмельницькому шосе, які буквально витягли батька з того світу. Негайно поклали на операційний стіл… І виявили гострий апендицит із розривом гнійного абсцесу! Професор нам сказав, що люди в такому стані – не жильці! Через 4 дні йому зробили другу операцію. На черзі третя… Поки що його стан важкий. Вінницькі хірурги перед нами просили вибачення за дії своїх бершадських колег! А з Бершаді навіть не подзвонили, не поцікавились — живий він чи ні?

– Валерій Васильович Тартачний надійшов у нашу лікарню 10 травня, а 17 травня самовільно її покинув, два тижні він тут не пробув. Його діагноз – лікарська таємниця, я не маю права його розголошувати, — наголосила Лілія Брикуля, головний лікар Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування. — Його лікував лікар Довгань, професіонал. Але все було не так, як говорять ці скаржники! Зрозумійте, я сама написала заяву у департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА та ініціювала службове розслідування за фактом лікування Валерія Тартачного у Бершаді.

Пристрасті не вщухають. Лілія Брикуля написала ще одну заяву – цього разу у поліцію щодо грубих погроз з боку родини хворого. Родичі це заперечують і наполягають, що після того, як ледь не втратили рідну людину, звернулись до головного лікаря з єдиним проханням — молитись за здоров’я Валерія.

Попереду службове розслідування від обласного департаменту охорони здоров’я і поліцейська перевірка заяви Лілії Брикулі.