Цього дня Бабинська ЗОШ І-ІІІ ступенів розкрила обійми перед своїми вихованцями різних років. Серед них був і поет Микола Школьний, який закінчив школу півстоліття тому.

– Грандіозну підготовчу роботу провели педагоги і учні Бабинської школи на чолі із директоркою Тетяною Вікторівною Мельник, — відзначив Микола Школьний. — Школа помітно змінилась на краще! Правда, школярів стало менше. Раніше з нами вчились діти із сіл Яблуновиця, Кошлани, Дібровинці, Скибин, Даньківка, Стрижаки, Синарна…. Пізніше ці села відійшли до Оратівського району. Незабутньою стала зустріч багатьох поколінь вчителів, які «приросли» до школи! І друзів-однокласників — від найстарших випускників 1954-го і до сьогоднішніх! І сивочолі, і юні — всі були однаково молодими! У теплій, родинній атмосфері нас щиро поздоровляли, пригощали за святковим столом. Я з хвилюванням читав свої вірші:

Ця школа дала нам дорогу,
Відкрила шлях у майбуття.
Ми повернулись до порогу,
Звідки пішли в складне життя.
Щасливої тобі дороги,
Колиско мудрості та знань!
Сій вічне, скільки маєш змоги,
– Це найщиріше з побажань!

13 червня привітати Бабинську одинадцятирічку із століттям прийшли очільники району та міста, ветерани-педагоги, батьки, представники організацій та установ.

Поділитись спогадами, висловити слова вдячності Alma Mater змогли всі присутні на святковому концерті «Сто років знань, добра, любові».