На майданчику біля фонтана зберуться відомі волонтери, військовослужбовці, ветерани АТО, МНС, благодійники, щоб віддати честь загиблим на Сході та допомогти коштами на найнеобхідніше українським захисникам.

З перших днів заснування фестиваль підтримує Сергій Кудлаєнко, народний  депутат-вінничанин.

«Цього року відзначаємо 5 років фестивалю. Ювілей. Ми розпочинали з ідеї волонтерів, коли каравани авто з допомогою бійцям йшли на Схід майже щодня. Сьогодні – це зустріч старих друзів. 5 років тому нас було небагато, а сьогодні приєднуються всі, небайдужі до ідеї підтримки армії. Це добре, адже головний задум фестивалю – об’єднати вінничан навколо патріотичної мети, і ми будемо продовжувати добрі традиції», — зазначив Сергій Кудлаєнко.

В черговий раз готується відвідати Вінницю і Ігор Місевич – знаменитий «Майстер-шеф». У ексклюзивному інтерв’ю він поділився думками про захід  та відкрив деякі секрети фестивального меню.

«Фестиваль польової кухні я відвідую вже четвертий рік, адже там збирається багато моїх друзів. Звичайно, хотілось би, щоб такі зустрічі проходили не з приводу пам’яті загиблих, але це традиція і, головне – є благородна мета, допомогти хлопцям на передовій. Мені подобається, що представлені всі національні кухні, багато людей на свіжому повітрі збираються у колі знайомих. Є висока кухня, вона складна у приготуванні, але все геніальне – просто. Головне – докласти руку і душу, все можна приготувати дуже смачно із самих звичних продуктів. Минулого разу я готував реберця у соусі, цього року спробуємо пригостити вінничан  рибною стравою із інтернаціональним соусом, що поєднує смаки Азії, Європи, Америки. А в помічники незмінно візьму Сергія Кудлаєнка, він проста і дуже відкрита людина, небагато знаю депутатів, що роблять таку добру справу. Чекаю на зустріч із хлопцями – військовими, МНС, гарну допомогу надають навчальні заклади та волонтери. Хочеться побачити багато вінничан, адже мета – зібрати більше коштів на допомогу захисникам», — так прокоментував майбутню зустріч у Вінниці Ігор Місевич.

Прес-служба