Cтартував кастинг для участі у відборі на дитячий пісенний конкурс «Євробачення». Серед тих, хто пробує свої сили — дві жмеринчанки, які вже потрапили в топ -50 кращих.

Зокрема Катерина Герасимчук перейшла до шостого класу та ходить до дитячої музичної школи. У своєму здобутку має близько сотні нагород і премій різних рівнів. Цієї весни дівчинка взяла участь аж у трьох конкурсах вокалістів й повернулась до рідного міста з нагородами.

Зокрема виборола диплом І ступеня на фестивалі «Таланти Вінниччини», де у її категорії змагалися понад 40 учасників. Премію «Золотий чемпіон» та Диплом І ступеня отримала Катя на конкурсі «Atr-Star». На змаганнях «Я – зірка» серед вокалістів області дівчинка теж здобула «золото». Свої сили у відборі на дитяче «Євробачення» дівчинка пробує із піснею Квітки Цісик «Де ти тепер».

Ще одна жмеринчанка Крістіна Мельничук теж не відстає від конкурентки. Навчається вона у школі №3, на відмінно опановує гру на фортепіано та саксофоні. Жодне загальноміське свято не обходиться без участі цієї яскравої зірочки – вокал та хореографія завжди радують усіх глядачів. За високі досягнення і понад 40 нагород гран-прі і «золота» у міжнародних, всеукраїнських та регіональних змаганнях Крістіна увійшла в сотню кращих дітей України. Нещодавно вона отримала одразу дві нагороди у конкурсі «Талановиті діти України». І хоча дівчинка перейшла лише до 8-го класу, вона точно знає, що не зрадить своїй мрії, а буде це музика чи кіно – покаже час. На «Євробачення» вона підготувала хіт Онуки «Місто».

Додамо, що фінал музичного конкурсу «Євробачення-2019» відбудеться 24 листопада у польському місті Глівіце – в одному з найбільших сучасних розважальних центрів країни. Хтозна, може, туди й потраплять наші землячки, адже в минулому році це вдалось Дарині Красновецькій з Вінниці.

Валентина Лісова