Величезні черги із десятків людей, здебільшого пенсіонерів, знову на проспекті Космонавтів, 23 біля входу до центру обслуговування. У самому ж приміщенні теж яблуку немає де впасти.

– У цьому центрі з нас не беруть комісію за сплату комуналки… Тому ми усі йдемо сюди. Але до нас там ставляться, як до худоби, а не до людей. Бо працює лише одна каса, але дуже повільно. Стоїмо, чекаємо. Мучимось у спеку. Коли вже наші чиновники зглянуться над нами? — обурюються вінничани. — А ще незрозуміла ситуація із платіжками по газу, електроенергії. Бо ми подаємо одні цифри, а нам у платіжках пишуть зовсім інші, набагато більші… Що ми маємо сплачувати? Скільки можна знущатись із людей? Особливо це стосується питань сплати за електроенергію…

– Тут вже із 4-5 ранку займають чергу. Бо ж центр відкривається о 8-й ранку. Але якщо ти прийдеш сюди рівно о 8-й, то будеш стояти в черзі увесь день… І не факт, що таки сплотиш комуналку, — обурюються люди.

У свою чергу, директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман пообіцяв з’ясувати ситуацію у пунктах прийому платежів, зокрема за адресою Космонавтів, 23.

– До кінця цього тижня ми, врешті, сподіваємось вирішити питання із АТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енера-Вінниця» стосовно того, аби їхні співробітники вже почали працювати у десяти міських пунктах прийому комунальних платежів. Це дозволить суттєво зменшити черги, усунути напругу серед громадян. Але якщо й надалі у центрах виникають інциденти, конфліктні ситуації – просимо громадян звертатись до нас за телефоном «гарячої лінії» — 15-60. Ми готові вислухати кожну пропозицію, скаргу та зауваження.

Фото Сергія Хіміча