Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 01.07.2019 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підвищиться з 1497,00 грн. до 1564,00 грн., різниця складає 67 грн. Пенсійні виплати тих осіб, які отримують пенсію у мінімальному розмірі (1497 грн.) збільшаться на 67 грн. і становитимуть 1564 грн.

За даними головного управління ПФУ перерахунку підлягатимуть: мінімальні розміри пенсій; доплата за понаднормативний стаж; пенсії за особливі заслуги перед Україною; підвищення ветеранам війни; підвищення жертвам нацистських переслідувань; мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам війни; мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС; надбавка донорам.

— Органами Пенсійного фонду України буде проведено черговий перерахунок пенсій автоматизованим способом, — повідомила Олена Корчака, начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області. — Перерахунок торкнеться 397,8 тис. (90%) пенсіонерів Вінниччини. Середнє підвищення складе 22,87 грн. Це підвищення призведе до збільшення видатків на 9,1 млн грн. Середній розмір пенсії у Вінницькій області станом на 01.07.2019 становитиме 2300,37 грн.

Розміри підвищення пенсій з 01.07.2019 р. кожному пенсіонеру визначатимуться у індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься (доплата за понаднормативний стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки).

Зверніть увагу! Право на перерахунок пенсії з 01.07.2019 р. мають лише непрацюючі пенсіонери!

Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму здійснюється після їхнього звільнення з роботи. Нагадуємо: працюючим пенсіонерам або тим, які займаються підприємницькою діяльністю, що необхідно своєчасно (протягом 10 днів з дня працевлаштування) повідомити органи ПФУ про своє працевлаштування.