Вінничанин Олександр Григорович Овсянюк не любить розповідати про особисті досягнення в лікуванні знаменитостей. Але деякі таємні обставини нам все ж таки стали відомі.

У 1989 році, після успішної операції без наркозу, лікаря запросили до Москви. Ця чудова операція, на відміну від операції Анатолія Кашпіровського, пройшла без піару: «Тихіше їдеш – далі будеш».

Лікар у Москві бере участь в наукових дослідженнях. Ось висновок всесвітньовідомих вчених: «По силі і пластиці лікувального впливу Овсянюк — один з найсильніших фахівців, а за деякими параметрами навіть явно перевершує їх». (Відділ теоретичних проблем Академії наук СРСР. Академік В’ячеслав Селяков. Академік Ерестем Андріанкін).

Ці вчені, спільно з Прінстонським університетом США, вивчали феномен енергії зцілення без ліків.

В столиці СРСР наш вінницький лікар принципово уникає рекламного галасу. При цьому він швидко повертає до життя людей. Про це написано і сказано немало. Але — далеко не все.

19.08.2010 р. в Москву приїхала Вероніка Кастро. Ця телезірка кінця 90-х відома вітчизняним глядачам за серіалом «Багаті теж плачуть» і «Дика Роза».

У Росії Вероніка зазнала стан блаженного шоку: де б вона не з’являлася, москвичі проривали оточення охорони, цілували їй руки і намагалися відрізати хоч малесенький локон її шикарних волосся. Одного разу, під час творчих зустрічей, їй стало зле, та ліки не допомагали. Вона звернулась до Овсянюка за порадою друзів. В цей час він також перебував у Москві. Лікар швидко допоміг, але заборонив про це розповідати. Діагноз не розголошується.

Деякі люди кажуть, що бачили біля Овсянюка також і Стаса Михайлова. До нього зверталися Олег Прийомихов (державна премія за фільм «Пацани») і легендарний космонавт Георгій Гречко. Але Олександр Григорович такі питання також залишає без коментарів.

В 1990 р. його також запрошують до радянського Фонду культури Раїси Горбачової. В народі казали, що країною править саме вона — дружина президента. Але це і для нас во благо. Завдяки демократичним реформам розвалилась імперія і на мапі світу з’явилась незалежна Україна. Це вже велика історія.

Після розпаду СРСР Олександр Григорович припиняє оздоровчі сеанси в Москві і повертається на рідну землю. Його місце в ефірі першого каналу всесоюзного радіо раптово зайняв лідер тоталітарної японської секти Секо Асахара. Вчення цього «заморського гуру» закінчилося газовими атаками в Токійському метро, смертним вироком лжепророку і негативом серед наївних і довірливих радіослухачів. 27.07.2018. в Японії стратили всіх членів секти «Аум Сінрікьо». Але наш земляк відповідає лише за себе і надалі працює на результат.

Повернення на батьківщину не було безхмарним. В темі лікарської психотерапії — ціла армія самозванців. Щоб знайти свою нішу в приватній медичній практиці, довелося починати все заново, майже з нуля.

Сьогодні наш лікар нікуди не їздить. Він приймає лише в Вінниці і лише наркологічних пацієнтів. Саме таку, дуже конкретну та індивідуальну тему, вже не занапастить ніхто.

Деякі відомі особистості і сьогодні публічно пишаються, начебто самі легко звільнились від алкоголізму, куріння та ожиріння. Але чомусь це диво відбувається саме після зустрічі з Овсянюком. Мабуть, це просто випадкове співпадіння? Наш земляк це питання також не коментує.

Сьогодні лікар Олександр Овсянюк і магістр психології Андрій Овсянюк розробили найсильнішу авторську методику «Свобода без коду». Вона підвищує лікувальну сугестивність в десятки разів. Великі фахівці ніколи не спиняються на досягнутому. Це запорука успіху. Щедра талантами наша подільська земля!

Святослав Лазарєв