Було вирішено питання про виділення коштів для часткового відшкодування збитків внаслідок стихійного лиха, що спричинило підтоплення та руйнування майна жителів Мартинівки.

-На ім’я голови райдержадміністрації надійшло 9 заяв від постраждалих громадян з проханням про надання матеріальної допомоги. У зв’язку з цим Біликовецькою сільською радою, відповідно до чинного законодавства, було створено комісію та проведено обстеження пошкодженої власності. Пакет документів представлено на розгляд комісії ТЕБ та НС. Члени комісії ознайомилися з підтверджуючими матеріалами про завдані збитки. Наразі обстеженням встановлено про неможливість подальшого проживання в підтопленому будинку громадянки Альони Лавренченко, каже перший заступник голови комісії Олександр Монастирський – З метою забезпечення нормальних житлових умов постраждалим комісія вирішила виділити з резервного фонду районного бюджету кошти в сумі 103 тисячі гривень Біликовецькій сільській раді на проведення виплат 9 жителям села Мартинівка. Згідно рішення А.Лавренченко отримає 60 тисяч гривень для придбання будинку. 43 тисячі гривень буде спрямовано для виплати іншим 8 громадянам на придбання будівельних матеріалів відповідно до складених кошторисів. В ході засідання було повідомлено про те, що голова райдержадміністрації заручився підтримкою очільника облдержадміністрації Валерія Коровія щодо виділення фінансової допомоги постраждалій Альоні Лавренченко ще й від області.

Також рішенням комісії було затверджено комплекс заходів, направлений на ліквідацію наслідків підтоплення та попередження надзвичайних ситуацій, що можуть в подальшому спричинити паводки в Мартинівці.

Валентина Лісова