16-річний Сергій Ткаченко отримав вогнепальне поранення від орендаря ставка. Той поцілив пістолетом «Форт», бо вирішив, що підліток та його товариш хочуть вкрасти сітки. В результаті хлопець проведе канікули у лікарні, а його кривднику загрожує в’язниця.

— Син навчається в училищі у Вороновиці. Весь день з другом Даниїлом носили сіно і вирішили відпочити від палючого сонця. Пішли до ставка, який перебуває в оренді. Але коли перепливали його, Сергій заплутався у сітках, які поставили напередодні. Скоріш за все, орендар Геннадій Римар подумав, що будуть їх красти, й став себе поводити агресивно. Вже біля кладки мого сина він став питати: нащо сітки берете? Той відповів, що це брехня. Після чого чоловік вдарив сина в голову. Сергій впав у водойму й вирішив тікати. Так само зробив його товариш.

Орендар натомість вистрелив травматичним пістолетом з відстані 10 метрів. Поцілив у мого сина. Коли він виліз зі ставка, в нього різко запекло у нозі та потекла кров. Кулю він дістав сам. Городами дістався сусідки, яка дала перевдягнутись та перев’язала рану. На місце приїхали правоохоронці та медики, але охоронець був таким п’яним, що ледь стояв на ногах. Після допиту поліції Сергія госпіталізували до хірургічного відділення,— каже матір потерпілого Олена Ткаченко. — Це не вперше орендар так на людей кидається та погрожує пістолетом. Навіть знаходитись поряд з водоймою заборонено, не те що з вудочкою посидіти. Ми не раз скаржились на ці дії сільраді, але заяви не писали ще…Тепер мовчати не будемо!

У Тиврівській районній лікарні повідомили, що Сергій отримав вогнепальне поранення стегна. Йому проведено оперативне втручання.

Цікаво, що поліцію викликав сам стрілець, бо хотів писати на хлопців заяву про крадіжку сіток із рибою. Свідками мали стати найняті охоронці водойми. Але звинувачення обернулись проти нього самого, адже на місці інформація не підтвердилась. Хоч орендар має дозвіл на травматичну зброю, стріляти з неї у дітей та бити він не мав права, адже це не загрожувало його безпеці.

Поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство). Зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі. Чоловіку вже оголосили про підозру. А суд задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави.

Тим часом сільрада хоче розірвати договір оренди на ставок, але укладений він обласною адміністрацією. Процедура складна, але люди вірять, що вдасться, бо якщо пробачать, можуть бути нові жертви.

Вікторія Снігур

Хлопець досі оговтується від шоку