Вони були виділені на виконання робіт з капітального ремонту сільського будинку культури в одному з сіл Вінницького району.

– Встановлено, що діючий сільський голова з метою незаконного заволодіння чужим майном та шляхом зловживання своїм службовим становищем вступив у попередню змову із директором підприємства, що проводило роботи з капітального ремонту, та інженером технічного нагляду, — повідомили подробиці у прес-службі прокуратури Вінницької області. — Вони вносили до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості, чим завдали сільській раді матеріальної шкоди на загальну суму понад 100 тисяч гривень. Вінницькою місцевою прокуратурою сільському голові вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених, за вчинення яких позбавлення волі строком до 8 років.

Ухвалою Вінницького міського суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 150 тисяч гривень. Її підозрюваний вніс. Досудове розслідування триває.

Як вдалось з’ясувати нашому кореспонденту, мова йде про сільського голову Некрасового Валерія Тарасюка. Справу проти нього він називає політичним замовленням:

– 31 травня цього року мені оголосили підозру, яку я не визнаю на сьогодні й вина моя не доведена. Згідно зі ст.63 Конституції України, відмовився від показів. Найняв адвоката, тому що звинувачення серйозні. 9 червня мені обирали запобіжний захід, й суддя застосував тримання під вартою із альтернативним правом внесення застави, яку я сплатив. Від посади мене ніхто не відстороняв, тож виконую всі посадові обов’язки, покладені на мене. Нікуди не збираюсь виїжджати, бо приховувати нема чого. Є таке поняття, як презумпція невинуватості, і я вправі, як учасник процесу, теж знати, в чому мене підозрюють. Тому, коли мені будуть пред’явлені конкретні факти, лиш тоді даватиму покази. Впевнений, що це політичне замовлення, бо ми влада, яка вибирається на місцях. Нас хочуть скомпрометувати. Але якщо хтось хоче мене зняти, то для цього є відповідна процедура. Я вже другий термін на посаді, маю довіру громади і хотів би далі працювати на її благо. Але, мабуть, комусь моя позиція не до вподоби, тому підіймають справи, які три роки припадали пилом.

У Вінницькій районній раді про ситуацію із сільським головою знають, але з висновками поки не поспішають.

– Дійсно, у клубі проводився ремонт і розпорядником коштів був очільник села. Депутати звертались до нас допомогти з коштами на закупівлю стільців, що й було зроблено, це нормальна практика для всіх громад Вінницького району, — повідомили нам у районній раді. — Для нас все це дивно, бо голова — колишній працівник правоохоронних органів і добре знайомий із законом. Дочекаємось висновків слідчих та рішення суду.

Віталіна Трудько