Історія, яка вже довгий час лихоманить родину з міста залізничників, стала справжньою сенсацією для всіх.

Рідні 17-річної Тетяни Пилипчук звернулись на одну з телепрограм з проханням допомогти. Мовляв, наречений вагітної Влад Нетреба напередодні весілля покинув її та відмовляється дбати про майбутнє маля. Матір та бабуся нашої землячки обурені та стверджують, що молодик її кілька років тому вже гвалтував! Переживають, що дівчина може не впоратися з таким психоло, і ні на секунду не відходять від неї.

– Таня з Владом познайомилась ще три роки тому в школі. Оскільки вона була повненькою, її дражнили, і донечка просила перевести до іншого навчального закладу. Хлопець був єдиним, хто її захищав, і так зародились їхні почуття. Нещодавно Таня провела його в армію, й під час прощання кавалер заявив, що прийде у відпустку та одружиться. Закохані навіть купили обручки. Ми проти не були, адже Влад проявив себе як нормальна та спокійна людина, доньку не ображав, не зловживав спиртним, тільки палив. Але під час служби його поведінка дещо змінилась, не завжди телефонував, ігнорував кохану. Коли повернувся з армії, вони з Тетяною пішли на хрестини, де Влад став проявляти симпатію до майбутньої куми – вчительки молодших класів. За кілька днів їх вже стали бачити разом, і хлопець заявив, що він йде до іншої, — розповіла на всю країну мама дівчини Олена Пилипчук. — Саме тоді моя донька дізналась, що чекає маля, я з нею ходила на обстеження. Коли Тетяна повідомила кавалеру це все, він заявив, що дасть гроші на аборт, і через родичів попросив повернути каблучки. Від батьківства відхрещується. Нашого відчаю не передати… Більш того, тільки тепер Таня зізналась, що кавалер її ще три роки тому зґвалтував і вона соромилась сказати правду. Тому вимагаю покарати цього покидька за те, що звабив мою донечку, а після того відмовився.

Захистити честь онука прийшов його дідусь Василь Нетреба, який заявив, що майбутня невістка та її родина скоїли важкий злочин, який чомусь замовчують.

– Два роки тому про це гуділа вся Україна. Таня народила першу дитину ще в 15 років і викинула з вікна. Як впродовж всієї вагітності батьки не помічали нічого підозрілого? Не чули, як їхня дитина народжує та обрізає пуповину в квартирі? Яке моральне право маєте у всьому звинувачувати мого онука?

Після таких слів мову відняло у всіх, а матір кинулась захищати Тетяну, яка має на душі такий гріх.

– Не треба засуджувати мою доньку. Я навіть не підозрювала, що вона носить маля, думала, що погладшала. В школі теж нічого не бачили. У нас трикімнатна квартира, й того вечора ми дивились кіно. Донька сказала, що йде до ванної помитись, ми лягли спати. Серед ночі я помітила світло й зайшла до кімнати. Вона вся була у крові, піжама червона. Я викликала «швидку допомогу», бо подумала, що Таня щось собі хотіла зробити. Але вже у лікарні мене шокували заявою, що донька тільки що народила, й просили показати маля. Спочатку не знала, як відповісти, бо не знала правди. Лиш потім донька розповіла, як новонародженого хлопчика викинула з балкона. Ми мерщій туди, але здорове дитя загинуло через травми! Так, це гріх, не додивилась, бо більше часу приділяла роботі.

Коли ж перед присутніми з’явився Влад Нетреба, той підтвердив стосунки з дівчиною, але то начебто було за згодою. А покинув милу, бо розлюбив і втомився від прокльонів її родичів. Мовляв, назад вороття немає вже…

Діалог із вагітною Тетяною в нього не склався, зрештою, повернула обручки… А справжнім шоком наприкінці стало бажання матері дівчини пройти поліграф, але він підтвердив, що та дійсно знала про те, що донька два роки тому ходила при надії…

На жаль, фінал у цієї історії зовсім не щасливий, бо родина Тетяни Пилипчук днями написала заяву до правоохоронців щодо статевих зносин з неповнолітньою. Слідство триває, і якщо Влада визнають винним, то йому загрожує до 12 років тюрми…

Віталіна Володимирова