За даними синоптиків, українцям у липні варто також очікувати жарку погоду. Місцями буде навіть спекотніше, ніж у червні.

Правда, на початку місяця країну накриють дощі. Але, незважаючи на тимчасові опади, температура може знову підскочити вже 6-7 липня до +27… + 32. Передбачається, що вона протримається до середини місяця. За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, з 17 липня трохи похолодає до +19… + 24, а також прийдуть дощі. Правда, з 22 числа стовпчики термометрів знову підскочать до +34 градусів. Слід очікувати також такі явища, як грози, град, а також зливи і шквали. Така аномальна спека протримається аж до початку серпня.

Щодо магнітних бур, то 7 і 29 липня — незначні коливання; 15 липня — середнє магнітне коливання. Найбільшої шкоди така погода завдасть хворим на серцево-судинну систему, кількість серцевих нападів і інфарктів зросте. У багатьох підвищиться артеріальний тиск і зросте ризик тромбозу. У період магнітних бур не варто займатися активними видами діяльності, краще відмовитися від важких фізичних навантажень. Не варто перенасичувати організм їжею і, тим більше, вживати алкоголь.

Ваша «Подільська радниця»