Він трішки запізнився із потягу і одразу вибачався чистою українською перед  місцевими журналістами в готелі “Поділля”. Бо сам  журналіст…

А ще Гордон розповів   чому не йде у Раду, про знайомство і чесноти Зеленського, всі найкращі риси Ігоря Смешка та пошук могил своїх прадідів на кладовищах і архівах Вінниці.

Про вибори

За словами Гордона, його завдання зробити так, щоб у Верховній Раді існувала коаліція між “Слугою народу” і партією Смешка, а синтез досвіду та молодості дасть Україні результат. Сам він запевнив, що не планує обиратися народним депутатом, а після кампанії продовжить займатися журналістською діяльністю.

“З Ігорем Смешком ми знайомі з 2003 року. Він був головою Служби безпеки України і тоді ми познайомилися… під час якогось заходу. З тих пір ми дружимо сім’ями. Він дуже фахова людина,” – запевняє Гордон.

Після цього голова штабу партії уточнює, чому співпрацює саме з ним:

“Ігор Петрович людина, яка пройшла всі сходинки державотворення. В нас є проблема, що чимало політиків стають такими не проходячи подібний шлях. Не зростають. В нас міністрами ставали люди, які на Майдані голосніше за всіх кричали: “Слава Україні”. Це жах. В них не було фаху, професіоналізму. Деякі просто акторами добрими були, як, зрештою, і наш колишній президент Петро Олексійович. А Смешко – це мудра досвідчена людина, яка все розуміє і дуже порядна. Порядність – це перше, що мене в ньому підкорює”.

Кого Гордон «сватав» у президенти до Зе?

Раніше Дмитро Гордон розповідав, що перед Смешком пропонував балотуватися на пост Президента й іншим людям, зокрема, відомому лікарю Євгену Комаровському, гарантуючи свою підтримку, але отримав відмови. Нагадуємо йому про це:

“Мені не байдуже, хто в моїй країні буде президентом. Я думаю про себе, і кожен на мою думку, повинен думати про себе. Коли я сьогодні здаю в оренду свою нерухомість і вона коштує приміром 10 доларів, і я розумію, що якби був інший інвестиційний клімат в Україні, вона б коштувала 100 доларів. Тобто, я розумів, що президентом мусить бути людина, яка капіталізує країну. Зробить середній клас головним. Я ходив з пропозицією стати президентом до трьох людей. Перша людина думала-думала і відмовилася. Я не назву хто це, тому що це дуже поважна особа і він просив, щоб я його не називав.

Другий, до кого я прийшов, був лікар Комаровський. Я його дуже люблю. Красень, в моєму розумінні. Він приїхав до мене додому, провели з 4-5 зустрічей. Сказав: “Ні, Діма, я не можу, якщо мене почнуть ображати чи мою сім’ю, я не витримаю цього”.

І третій до кого я приїхав – Ігор Смешко. Це було 25 грудня минулого року. Напередодні я сказав, що протягом 10 днів з’явиться людина, яка переверне всі виборчі перегони в Україні. Ігор Петрович відмовлявся, тоді йому сказав: “Якщо ви не висунете свою кандидатуру, то піду я, а ви будете головою штабу” – після цього він погодився”.

Де могила прадіда Гордона у  Вінниці?

Несподівано Гордон відходить від теми політики та починає розповідати про своє “коріння” з Вінниччини. За словами журналіста, бабуся та дідусь родом з регіону, а у місті знаходяться могили прабатьків, які він на сьогодні намагається розшукати.

“Я дуже хочу знайти могили своїх прабабусі та прадідуся. Від свого дядька знаю, що вони поховані у Вінниці. Я зателефонував людині, яка керує похоронними справами у місті та попросив знайти могили. Пообіцяли, що знайдуть, але на сьогодні ще не встигли. Кропітка робота. Це 40-ві роки ХХ століття вони поховані у Вінниці. Але я дуже хочу знайти ці могили і встановити пам’ятники. Я їх особисто не знав, але хочу це зробити. Але я відчуваю Вінницю своїм містом, тому що і моя бабуся народилася тут і дідусь також.”