Жахливий інцидент стався у селі Северинівка Жмеринського району. Там 52-річний місцевий житель сокирою вдарив пасинка, який спав у своїй кімнаті.

Після того пішов до односельців розпивати спиртне. Знаряддя зловмисник викинув на подвір’ї у таз з водою. Спочатку злочинець не хотів зізнаватись у скоєному, але потім розповів, що так хотів помститись цивільній дружині та її сину за те, що виганяли з хати через пиятику.

– Того червневого ранку ми отримали з районної лікарні повідомлення про те, що каретою «швидкої» до реанімаційного відділення госпіталізований 16-річний житель села Северинівки. У підлітка діагностували важку відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа, забій та набряк головного мозку, — розповів подробиці начальник Жмеринської поліції Валерій Домбровський. — За місцем проживання підлітка негайно виїхала слідчо-оперативна група. Опитавши матір потерпілого, яка виявила травмованим сина у кімнаті, підозри поліцейських щодо вчинення цього злочину впали на вітчима. Чоловік заперечував свою причетність до травмування та вигадав собі алібі, але, заплутавшись у показах, зізнався у вчиненому та показав місце схову сокири. Підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, розбої та крадіжки.

Підозрюваного затримано, та за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід тримання під вартою без можливості внесення застави. За таке правопорушення передбачено до 15 років ув’язнення.

Як повідомили нам у Жмеринській райлікарні, потерпілого підлітка прооперувала бригада обласних нейрохірургів. Нині він продовжує лікування у обласній дитячій лікарні.

Вікторія Снігур

Тут сталась трагедія