Трамвай обстріляли у Вінниці минулої неділі. «НП» сталась на вулиці Академіка Янгеля. Місцеві мешканці кажуть — там це вже не перший подібний випадок.

«Наш трамвай постраждав. Це не камінь, людей на тротуарі не було. Можливо, постріл з вікна будинку, був хлопок. Постраждав чоловік — розбита осколками голова. Викликали «швидку» і поліцію. Зупинка Некрасова. Хто їде трамваєм в бік ж/д — виходьте, це надовго», — написала у «Фейсбук» вінничанка Ліна Ковальчук.

– Близько 13-ї години до поліції надійшло повідомлення про подію на вулиці Академіка Янгеля. Було травмовано 46-річного пасажира. За попередніми даними, у чоловіка діагностували забійну рану лобної ділянки. Чоловіка доправили до лікарні, де надали допомогу. Від госпіталізації потерпілий відмовився. Він поки що не писав заяву до поліції. На місці події вилучили металеву кульку. Слідчі опитали свідків. Відкрито кримінальне провадження за статтею 296, ч. 4 ККУ — хуліганство, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, — повідомили у прес-службі обласної поліції.

– Було пошкоджене скло з лівого боку навпроти других вхідних дверей. Тоді водій трамвая почула крики пасажирів в салоні. Відразу зупинилась, викликала «швидку медичну допомогу» та поліцію. Рух трамваїв зупинили десь на годину. На час слідчих дій наш пошкоджений трамвай поки що не виходить у рейси. Збитки від пошкодженого майна та від зупинки руху транспорту встановлюються, — коротко повідомив керівник КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. — Нині слідство відпрацьовує різні версії надзвичайної події. Є певні речові докази. Тож ми поки що не можемо нічого коментувати.

Скажу, що дійсно минулого року в цьому районі теж пошкодили скло трамвая. За незрозумілих обставин…

За неофіційною інформацією, знайдена на місці події кулька зовні дуже схожа на автомобільний підшипник. Тож слідчі розглядають версії, що нею могли вистрелити й з рогатки. Або предмет міг вилетіти з-під колеса машини. Тим часом місцеві мешканці припускають, що вистрелити по трамваю могли з сусідньої дев’ятиповерхівки.