Впродовж першого півріччя 2019 року Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 13 перевірок суб’єктів господарювання. Вони стосувались дотримання ними вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, в тому числі 7 перевірок дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування тарифів на житлово-комунальні послуги.

– Усі вказані перевірки дотримання порядку формування, встановлення та застосування тарифів на житлово-комунальні послуги засвідчили факти недотримання надавачами послуг нормативно-правових актів, якими вони регламентуються. Зокрема, недотримання комунальним підприємством “Ладижинський комбінат комунальних підприємств” вимог Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів призвело до завищення тарифів та зайвого нарахування споживачам на 93,4 тис. грн, – повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби у Вінницькій області. – Подібні порушення виявлено і в Якушинецькому комунально-експлуатаційному підприємстві “Сількомсервіс”, “Бар-благоустрій” Барської міської ради, “Чисте місто” Козятинської міської ради , Шаргородському комунальному підприємстві “Комунсервіс”.

За результатами перевірок до надавачів комунальних послуг, у яких виявлено порушення, застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму 159,7 тис. грн., 8 посадових осіб притягнено до адміністративної відповідальності та оштрафовано на загальну суму 1,2 тис. грн. Вжитими заходами забезпечено повернення споживачам зайво нарахованих коштів на суму 118,1 тис. грн. та надходження до бюджету 79,9 тис. грн. штрафів.

Валентина Лісова