«Доброго дня, шановна редакціє!

Мій батько Володимир Максимович Цибульський — інвалід першої групи. Працював у сільгосппідприємстві «Вищеольчедаївське» ковалем. Має 25 років «гарячого» та 44 — набутого стажу. Саме на важкій роботі й захворів. Надихався газами, отруйними випарами. Має тромбоз судин, інші хвороби… Вимушені були провести ампутацію ніг… Спершу лівої, а згодом правої. Вже п’ять років мій тато без ніг. Але коли він виходив на пенсію, йому «забули» дорахувати ще 6 років стажу, що подвоєні за шкідливість. Тож він отримує значно меншу пенсію, аніж мав би, згідно з чинним законодавством…

Після виходу на пенсію тато отримав житло у двоповерховому будинку. На жаль, цей будинок у аварійному стані. Дірявий дах! Там ніколи не робили поточний та капітальний ремонт. Будинку вже 50 років. Ми звертались за допомогою до фермера, який надав цю квартиру, але отримали відмову… До того ж, нам пояснили, що ця квартира не перебуває ні на чийому балансі… Мовляв, наш будинок вже приватизований, але лише його стіни та дах. А із нашою квартирою незрозуміло. Ми наче між небом та землею. На балансі ані сільської ради, ані сільгосппідприємства нас взагалі немає… Тож хто має ремонтувати це житло? Свій квартальний комітет ми не можемо створити, бо зараз у цьому будинку мешкають лише три родини…

Дах будинку протікає…

Батькові вже 85 років. Він пересувається на інвалідному візочку… А на нього ллється вода через дірки у даху… Дощова весна та початок літа стали просто жахіттям для нас. У квартирі була повінь. Добре, що зараз дощів немає. Однак що робити, коли знову гримне гроза? А попереду холоди, осінь, зима? Що буде далі?

Я доглядаю тата, весь час біля нього. Отримую за це мізерні кошти. Немає й мови, аби влаштуватись на постійну роботу… Займаюсь тимчасовими заробітками. У мене дві доньки, онуки. Є кому допомагати. Однак дуже важко. Ми звертались за допомогою до сільської ради, підприємців, фермера, голови райдержадміністрації… Скрізь отримали лише відписки. Що робити татові та мені?

З повагою,
Надія Володимирівна Дубовик,
с. Обухів Мурованокуриловецького району»

На це звернення у сільській раді Обухова пояснюють — на жаль, допомогти людям із ремонтом не мають можливості, адже у бюджеті відсутні кошти, є кредит на водогін, проблеми із дорогами та інші нагальні питання. Людям радять створити кооператив та разом організувати ремонт житла.